Xbox Game Pass prihaja na PC, Microsoft bo začel igre izdajati tudi na Steamu

Storitev Xbox Game Pass je hudo privlačna zadevščina.

Zadeva se obnaša podobno kot denimo Netflix: v zameno za mesečno naročnino si lahko iz njihove knjižnice uporabniki na svojo konzolo prenesejo igre in jih prešerno preigravajo, vse dokler jim seveda ne poteče naročnina.

Zadeva na Xboxu v svoji knjižnici vsebuje preko 200 naslovov od različnih založnikov, kar je odlična ponudba denimo za tiste, ki so si nedavno kupili konzolo in bi jih nabava vsakega zamujenega naslova hudo opekla po denarnici.

Xbox Game Pass prihaja sedaj tudi na PC. Katalog iger bo sicer malo manjši, saj bomo lahko izbirali med okoli 100 naslovi. Vse nadaljnje Microsoftove ekskluzive bo moč preigravati že od prvega dneva izida, to pa pomeni, da boste lahko za zares nizko ceno preigravali težko pričakovane naslove kot so Gears 5 ali pa Halo: The Masterchief Collection takoj ko se ti pojavijo v digitalni trgovini.

Naročnina vam bo prinesla tudi popuste pri kupovanju iger. Če si boste naslov privoščili iz Microsoftove trgovine, boste deležni 20% popusta. Za nabavo dodatkov oz. DLC-jev pa boste prejeli 10% popusta.

Ko smo že pri trgovinah – Microsoft se je odločil svoje naslove končno ponuditi tudi v Steam trgovini. Pravijo, da želijo svojim strankam omogočiti dostop do iger iz različnih platform in za prvo od njih so si izbrali ravno Steam. Ta bo tako deležen kolekcije iger Halo, prav tako pa se bodo tam pojavile strategije Age of Empires ter streljačina Gears 5. Microsoft pravi, da bo tem naslovom sledilo še 20 drugih iger, te pa bodo verjetno napovedali na letošnjem E3 sejmu, kjer bodo razodeli tudi datum izida ter ceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime