Nova ročno konzolico Playdate poganjamo kar na roke

Od vseh konzol, ki jih trenutno najdemo na trgu, zagotovo, vsaj glede izvirnosti, najbolj prednjači Nintendov izum Switch.

Medtem, ko se Microsoft in Sony za poganjanje svojih naslovov zanašata na močno strojno plat, so Nintendove konzole vedno stavile na izvirnost glede nadzorne sheme, ta pa je prinesla tudi unikatne igričarske izkušnje.

Po njihovih stopinjah gre sedaj tudi manjši studio Panic, ki pa žal nimajo tako velikega proračuna kot japonski samuraj. Kljub temu pa so izdali povsem svojo ročno konzolo, ta pa nadzoruje precej zanimivo nadzorno shemo.

Zadeva se imenuje Playdate, gre za majhno rumeno škatlico, ki precej spominja na zgodnje je GameBoye. Preprost zaslon lahko prikazuje samo črno-belo 1-bitno podobo, v premer pa meri 2.7 inča. Žal zaslon ne vsebuje ozadne osvetlitve, zato zna biti igranje v temi precejšnja muka.

Na sprednji strani se nahajata še dva gumba ter D-Pad. To pa še ni vse, saj se ob strani nahaja zanimiva pogonska ročica, to pa so pred kratkim pokazali v akciji pri preigravanju igre Crankin’s Time Travel Adventure .

V igri nadzorujemo robota Crankin’, ki na vse pretege želi dospeti do svojega zmenka s Crankette. Igralci nadzorujemo njega in pretok časa z vrtenjem ročice naprej in nazaj, to pa bo privedlo do unikatnih igralnih prijemov.

Za PlayDate je zaenkrat najavljenih 12 iger, 11 od teh zaenkrat ostaja skrivnost.

Datum izida je zaenkrat v začetku 2020, kot pravi razvijalec, pa to še ni čisto končni izgled konzole. Svoj rumeni izum si boste lahko privoščili za 149 $, več informacij lahko odkrijete na njihovi uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!