LG začel prodajati svoj prvi 8K OLED televizor, ki vas bo obral za kar 42.000 dolarjev

4K resolucija je počasi začela predirati v dom slehernika, ki se je že malce naveličal standardne HD ločljivosti in bi rad svojo gledalno izkušnjo nadgradil.

Tehnologija pa gre dalje in televizorji ne pridobivajo samo na velikosti ampak tudi na ločljivosti. LG je že nekaj časa nazaj napovedal svoj prvi 8K televizor, sedaj pa so ga končno ponudili tudi v predprodajo.

Televizor se imenuje OLED88Z9P in gre za največji OLED zaslon, ki ga je LG kadarkoli ponudil v prodajo. V premer meri kar 88 inčev, njegova velikost pa bo zahtevala tudi zajetno ceno.

LG OLED88Z9P vas bo namreč obral za kar 42.000 dolarjev, prednaročila pa so zaenkrat na voljo samo v Južni Koreji. Dobra novica za prednaročnike je precej zajeten popust. Če izdelek naročijo junija bodo primorani odšteti samo okoli 34.000 zelencev.

Kakor se morda 8K tehnologija sliši impresivno, bodo uporabniki bili močno izstradani vsebine. Sicer obstaja nekaj 8K vsebine kot so določeni Blu-rayi ali pa YouTube posnetki, vendar je to daleč od tega, da bi vas čakalo ogromna knjižnica filmov.

LG pravi, da je v televizor vgradil umetno inteligenco, ki naj bi preko algoritmov optimizirala 4K vsebino in jo prilagodila najnovejšemu TV-ju. Zaenkrat niso pokazali praktičnih primerov takšne optimizacije, zato lahko na te trditve gledamo z rahlim dvomom.

LG OLED88Z9P naj bi v Evropo prispel nekje proti koncu letošnjega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime