Nagnusno obnašanje avstralske televizije do njihove e-šport ekipe

E-šport postaja po svetu priznana oblika športa, vendar pri nekaterih starejših še vedno velja mnenje, da za preigravanje iger na profesionalni ravni ne potrebuješ ravno veliko znanja in spretnosti.

Na Redditu se je nedavno pojavila tema, kjer je YouTuber Cr1tical pod drobnogled vzel spopad med ekipa Adelaide Crows in Essendon Bombers, ta pa se je odvil na stadionu Melbourne Etihad v Avstraliji.

Na prvi pogled se gre za običajno tekmo rugbija, vendar je med tekmo kamera zaplavala na publiko. Tam se je nahajala e-športna ekipa, ki sicer spada pod okrilje Essendon Bombers, to pa je lani stopilo v tekmovalno areno igre League of Legends.

Pri ogledu posnetka alarm vzbudijo neprimerne izjave komentatorja, ki sliši na ime Brian Taylor. Njegove izjave so e-športno ekipo oznanile za tipe unikatnega izgleda in da se med njimi nahaja nekaj pravih piflarjev. “Tu jih imate, to je e-športna ekipa,” je še zaključil s poniževalnim tonom.

Ni pa se ustavil samo tu, saj se je nato odpravil še v slačilnico, kjer je zopet pristopil do e-športne ekipe in sledilo je še več neprofesionalnega obnašanja. Več kot očitno do e-športne ekipe ni imel prav nobenega spoštovanja in po parih neprijetnih vprašanjih, kjer je bilo nerodno prav vsakemu, je intervju zaključil z besedami: “Poglejte si jih – to niso ravno normalni spremljevalci rugbija, ampak so zelo dobri pri pritiskanju gumbov in pri premikanju levo in desno”. V ozadju lahko slišimo še dva komentatorja, ki se širno smejita in celotna zadeva je neverjetno poniževalna do vsega e-športa.

Incident se je sicer zgodil že več kot leto nazaj, ponovno pa je oživel ravno zaradi videoposnetka, ki ga je spočel YouTuber Cr1tical. Ta je zaradi svojih izjav in šal naletel kar na nekaj kritik, saj so ga nekateri na Redditu označevali za nekoga, ki v bistvu ni nič boljši od nespoštljivega novinarja. Cr1tical je vsem svojim kritikom izdal še en video, kjer jih je kratko malo poslal nekam, kjer sonce redko posije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime