Microsoft razkril svojo novo konzolo, ki naj bi bila 4x hitrejša od trenutnega Xboxa

Včeraj so bile vse oči uprte v Microsoftovo konferenco in poleg novo napovedanih iger, so ljudje nestrpno pričakovali razkritje naslednje generacijske konzole.

Ta zaenkrat nosi ime Project Scarlett in je zaenkrat še v prototipni fazi. Na konferenci nismo dobili pogleda v dokončni izgled konzole, vseeno pa nam je Microsoft postregel nekaj zanimivih detajlov.

Naslednja konzola bo zgrajena na AMD arhitekturi, za procesorsko moč bo skrbel Zen 2, grafično pa bo zadeva zasnovana na Navi arhitekturi. Novi Xbox bo tako 4x hitrejši od trenutne generacije, sposoben pa bo predvajanja slike v 8K ločljivosti. Project Scarlett bo lahko prikazal 120 sličic na sekundo, vgrajena bo podpora ray tracing učinkom, velik poudarek pa je tudi na krajšanju nalagalnih zaslonov. Ti naj bi v naslednji generaciji iger povsem poniknili, to pa naj bi šlo na račun novih SSD-jev, ki jih bo konzola uporabljala kot virtualni RAM. Ko smo že pri pomnilniku, Project Scarlett bo uporabljala GDDR 6 SDRAM, ta pa naj bi poskrbel za 40x boljši nastop v igrah.

Bomo pa na novo konzolo čakali še kar nekaj časa, saj naj bi ta izšla skupaj z igro Halo Infinite, to pa se bo zgodilo koncem leta 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime