Jon Snow se opraviči za slab zaključek serije Igra prestolov

Zaključek serije Igra prestolov je sprožil pravi vihar na internetu. Ljudje niso bili samo razočarani, ampak tudi jezni, da so eni seriji posvetili 8 let svojega življenja, na koncu pa jih je pričakal takšen moker prdec razpleta.

Na medmrežju se je celo pojavila peticija, ki je zahtevala predelavo zadnje sezone, ki bi jo spisali spodobni pisci. Zadeva je postala viralna in je do sedaj zbrala še preko milijona in pol podpisov. Ja, oboževalci so zagotovo jezni in njihov srd se še danes ni pomiril.

Včeraj pa se je pojavil nov video, ki zna vse jeznoriteže vsaj malce pomiriti in jih morda celo nasmejati. Posnetek prikazuje sceno iz epizode The Last of the Starks in opazili boste, da je pogrebni govor tule malce drugačen. Jon Snow se namreč prepričljivo opraviči za zadnjo sezono in potem pozove tudi druge junake serije, da skupaj zažgejo scenarij.

Zadeva je na moč prepričljiva in seveda ni resnična. Uporabljena je namreč tehnologija “deepfake”, kjer umetna inteligenca in njeni algoritmi preoblikujejo obrazne mimike, da se te ujemajo z govorjenim dialogom. Sicer se morda vidi nekaj pomanjkljivosti, a tehnologija je skupno gledano res prepričljiva.

Isto tehnologijo je že nekaj časa nazaj uporabil režiser Jordan Peele in v navezi z BuzzFeedom spočel prepričljiv posnetek, kjer Obama okliče Trumpa za totalnega idiota.

“Deepfake” je vsekakor zanimiva tehnologija, a prisotna je skrb, čemu bomo lahko v prihodnosti sploh še lahko verjeli.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime