Kljub porazu na sodišču, Apple še vedno toži majhnega neodvisnega serviserja telefonov

Apple res ne mara neodvisnih serviserjev telefonov, saj jim ti očitno odžirajo velik del zaslužka. To je edina logična razlaga njihove bitke na sodišču, kjer so si za tarčo izbrali majhnega neodvisnega serviserja telefonov na Norveškem.

Podjetje se imenuje PCKompaniet in njegov lastnik Henrik Huseby na sodišču bije bitko, ki bi jo lahko označili za David proti Goljatu.

Apple je Husebyu lani poslal opozorilo, da je pošiljka, ki je vsebovala 63 iPhone 6 in 6S zaslonov bila zasežena na carini in da mora priznati krivdo ter Applu plačati 3.566 dolarjev odškodnine. Huseby je zavrnil in sledila je tožba.

Apple pravi, da je Huseby prodajal ponarejeno robo, ki kvari njihov ugled, medtem ko on trdi ravno nasprotno. Njegovi nadomestni deli so bili “refurbished” in jih nikjer ni oglaševal kot avtentične dele. Poleg tega so bile vse slike jabolčnega logota prekrite z barvo. Sodišče je razsodilo v prid Norvežanu in tu bi se zadeva morala končati.

A se ni. Apple se je pritožil in tožbi je prisluhnilo višje sodišče na Norveškem. Očitno Apple ne želi izgubiti tožbe in morda preko nje malce testira vode. Namreč, če zmaga, bo to pomenilo konec vseh neodvisnih serviserjev na Norveškem in morda kasneje celo po svetu, saj preprosto ne bodo mogli dobiti nadomestnih delov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime