Louvre in HTC bosta spočela VR predstavitev, kjer si bodo obiskovalci na unikaten način lahko ogledali Mono Liso

Že 500 let mineva odkar je umrl eden najbolj znanih umetnikov Leonardo da Vinci in še danes se vsak dan v Louvre zgnete tisoče obiskovalcev, ki si želi ogledati njegovo največjo umetnino – sliko Mona Lise.

Sedaj pa se bo moč izogniti vsej tej nepopisni gneči in si ogledati mojstrovino kar iz domačega naslonjača, in to v vrhunski podrobnosti.

Louvre se je odločil združiti s podjetjem HTC in skupaj bosta spočela VR predstavitev, ki se bo imenovala Mona Lisa: Beyond the Glass.

Navdušenci nad sliko si bodo lahko sliko ogledali na prav poseben način, saj bodo lahko stopili izza steklene pregrade, ki ščiti pravo sliko v muzeju. Tako si boste lahko ogledali prav vsak poteg čopiča in v visoki ločljivosti.

Poleg tega se bodo uporabniki naučili nekaj novega o sami Mona Lisi, ki jo že dolgo časa obkrožajo razni miti in legende.

Mona Lisa: Beyond the Glass bo na voljo ekskluzivno na HTC Vive napravah ter na njihovi platformi Viveport. Izid tega virtualnega izleta se bo zgodil 24. oktobra 2019, na isti dan pa bo v Louvru potekala retrospektiva slavnega umetnika Leonarda da Vincija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime