Louvre in HTC bosta spočela VR predstavitev, kjer si bodo obiskovalci na unikaten način lahko ogledali Mono Liso

Že 500 let mineva odkar je umrl eden najbolj znanih umetnikov Leonardo da Vinci in še danes se vsak dan v Louvre zgnete tisoče obiskovalcev, ki si želi ogledati njegovo največjo umetnino – sliko Mona Lise.

Sedaj pa se bo moč izogniti vsej tej nepopisni gneči in si ogledati mojstrovino kar iz domačega naslonjača, in to v vrhunski podrobnosti.

Louvre se je odločil združiti s podjetjem HTC in skupaj bosta spočela VR predstavitev, ki se bo imenovala Mona Lisa: Beyond the Glass.

Navdušenci nad sliko si bodo lahko sliko ogledali na prav poseben način, saj bodo lahko stopili izza steklene pregrade, ki ščiti pravo sliko v muzeju. Tako si boste lahko ogledali prav vsak poteg čopiča in v visoki ločljivosti.

Poleg tega se bodo uporabniki naučili nekaj novega o sami Mona Lisi, ki jo že dolgo časa obkrožajo razni miti in legende.

Mona Lisa: Beyond the Glass bo na voljo ekskluzivno na HTC Vive napravah ter na njihovi platformi Viveport. Izid tega virtualnega izleta se bo zgodil 24. oktobra 2019, na isti dan pa bo v Louvru potekala retrospektiva slavnega umetnika Leonarda da Vincija.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!