Intel izdal orodje (Performance Maximizer), ki samodejno navije vaš procesor

Med tem, ko se nekaterim navijanje ne zdi nič posebnega, se drugi pričnejo močno potiti že ob misli na tovrstno početje. Tako me ni niti malo presenetila odločitev Intela, da tovrstno aplikacijo tudi izda. Namenjena je vsem, ki se navijanja ne znajo lotiti ali zgolj ne premorejo dovolj potrpljenja za testiranje. Nenazadnje je spreminjanje množilnika enostavno, nekoliko težje pa je doseči stabilnost sistema pri nizki voltaži.

Torej smo dobili zgolj še eno orodje v vrsti in odgovor na konkurenco (AMD Ryzen Master Utility in OC Scanner – Nvidia).

Žal kot običajno tudi tokrat obstajajo nekatere prepreke. Za dejansko uporabo aplikacije boš potreboval K – navijalski procesor 9. generacije in Z390 osnovno ploščo.

Na predstavitvi je Intel uspeh i7 9700K spraviti iz 4.6GHz do kar 5.2GHz na vseh jedrih. Program bo nastavitve izboljševal skozi čas glede na rabo rabo, vključujoči nižanje frekvence ob potencialni degradaciji.

HOPsi: Program prinaša neko nov veter za vse uporabnike K procesorjev nove generacije, ki jih uporabniki v obrate niso poizkušali spraviti sami. Vseeno pa aplikacija še zdaleč ne dosega rezultatov lastoročnih navijalskih dosežkov, saj Performance Maximizer uporablja višjo voltažo in posledično doseže nižjo končno frekvenco z višjo termalno obremenitvijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. All core OC je potratna zadeva, bolje bi bilo optimizirati base/boost frekvence jeder ob dvigu power limita.
    Privzeto ima cpu enak frekvenčni način s stock coolerjem, dobrim aftermarket air coolerjem in vodnim hlajenjem, kar je seveda neoptimalno.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime