Fortnite ni več tako popularen kot je bil lani

Fortnite je morda še vedno najbolj popularna igra, ki trenutno straši po večigralskih strežnikih. Vendar pa to ne pomeni, da še vedno nadaljuje svojo rast. Nasprotno, številke analitične firme SuperData kažejo, da je Fortnitu v primerjavi z letom 2018 padel dobiček za kar 38%.

Številke sicer kažejo, da je Fortnite v maju 2019 zaslužil kar 203 milijonov dolarjev, to pa je precej višje od aprila. Vendar lahko ta poskok v popularnosti in zapravljanju pripišemo dejstvu, da je maja nastopila nova sezona, kar je seveda s sabo pritegnilo nekaj novih igralcev ter izgovorov za zapravljanje. Ne pomeni pa to, da se bo ta igričarska baza obdržala in da bo priliv denarja še naprej naraščal.

Je pa dobiček za 38% manjši v primerjavi z majem 2018. Zanimivo je tudi dejstvo, da je glede dobička na PC-ju, igra šele na petemu mestu. Še vedno je prvak konzol, medtem ko je na mobilnemu trgu igra precej padla po popularnosti.

Tako velika igra kot je Fortnite bo seveda imela svoje vzpone in padce, zato se ne bo za vedno obdržala na vrhu dobičkonosnosti. Epic zato že gleda v druge smeri, predvsem na PC-ju, kjer vse svoje napore vlaga v razvijanje svoje digitalne trgovine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime