Pojavljati so se začele prve cene za procesorje Ryzen 3000

Še dva tedna nas ločita od težko pričakovane serije procesorjev Ryzen 3000 in čeprav je AMD že napovedal cene, so bile te samo okvirne in precej nekoristne za Evropejce.

Nekatere trgovine pa so sedaj procesorje že začele postavljati na svoje strani, zraven pa so prištete tudi cenovne nalepke. Pri uradnih predstavitvah je namreč največkrat problem, da so cene naštete v dolarjih, poleg tega pa pri njih ni prištet davek.

Portugalska stran GlobalData je na svojo trgovino naštela vse prihajajoče izdelke tretje generacije Ryzen procesorjev, tako da si lahko navdušenci že lahko pričnete oblikovati svoje proračune za nadgradnjo.

Spodnja tabela vam bo lepo predstavilo primerjavo med Ryzen 2000 in Ryzen 3000 generacijama.

Za igričarje se zanimivosti začnejo pri procesorju Ryzen 5 3600, ki vas bo obral za 218,90 €. Stopničko višje vas čaka Ryzen 7 3700X za 361,90 €, za najmočnejši izdelek Ryzen 9 3900X pa boste odšteli poštenih 548,90€.

Seveda ne vzmetite teh cen do centa natančno, saj bodo v slovenskih trgovinah te verjetno malce drugačne. So pa informacije vseeno zelo priročne za prihajajoče poletno zapravljanje, kjer v poštev pridejo tudi Ryzeni druge generacije, kateri bodo ob izidu naslednika prejeli znižanje cen.

Ryzen 3000 procesorji uradno izidejo 9. julija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime