Predelava izvirnega Half-Lifa dobila zadnjo stopnjo Xen

Modifikacija Black Mesa je eden tistih izdelkov, ki je naravnost neverjeten. Skupina navdušencev si je namreč leta 2005 začrtala cilj, kjer bi pogon Source spravili celotno igro Half-Life 1. Rodil se je projekt znan kot Black Mesa.

Od te ideje mineva že poštenih 14 let in zadeva še vedno ni dokončana. Skladno z leti, je Black Mesa precej dobil na vsebini. Razvijalci namreč niso šli spreminjati samo tekstur, ampak so predrugačili tudi stopnje, vse pa je storjeno na visoki kvaliteti, ki je ostala verna izvirniku.

Black Mesa je celo ujela oko Valva in ta je projekt ter razvijalca uradno podprl, tako da je mod postal polnopravna igra, ki se trenutno prodaja na Steamu.

Špil je v igralni obliki na voljo že od leta 2015, a mu je manjkala ena pomembna komponenta. Gre za zaključne stopnje v vesolju Xen, ki so bile po mnenju mnogih najšibkejši člen originala. Zato so si razvijalci začrtali pošteno predelavo zaključnih nivojev, ki se sedaj končno približujejo koncu.

Black Mesa je sedaj na voljo v celoti, a le v beta fazi. Zadeva še vedno vsebuje nekaj hroščev, ki se tičejo predvsem fizičnih učinkov, a če vas to ne moti in si zadevo lastite na Steamu, jo lahko preizkusite že zdaj.

V Steam knjižnici izberite Black Meso, na njo kliknite z desnim klikom ter izberite “Properties”. Nato izberete beta zavihek ter možnost “Opt-in”. Igra se bo nato posodobila in Xen nivoji so vam postali na voljo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!