Predelava izvirnega Half-Lifa dobila zadnjo stopnjo Xen

Modifikacija Black Mesa je eden tistih izdelkov, ki je naravnost neverjeten. Skupina navdušencev si je namreč leta 2005 začrtala cilj, kjer bi pogon Source spravili celotno igro Half-Life 1. Rodil se je projekt znan kot Black Mesa.

Od te ideje mineva že poštenih 14 let in zadeva še vedno ni dokončana. Skladno z leti, je Black Mesa precej dobil na vsebini. Razvijalci namreč niso šli spreminjati samo tekstur, ampak so predrugačili tudi stopnje, vse pa je storjeno na visoki kvaliteti, ki je ostala verna izvirniku.

Black Mesa je celo ujela oko Valva in ta je projekt ter razvijalca uradno podprl, tako da je mod postal polnopravna igra, ki se trenutno prodaja na Steamu.

Špil je v igralni obliki na voljo že od leta 2015, a mu je manjkala ena pomembna komponenta. Gre za zaključne stopnje v vesolju Xen, ki so bile po mnenju mnogih najšibkejši člen originala. Zato so si razvijalci začrtali pošteno predelavo zaključnih nivojev, ki se sedaj končno približujejo koncu.

Black Mesa je sedaj na voljo v celoti, a le v beta fazi. Zadeva še vedno vsebuje nekaj hroščev, ki se tičejo predvsem fizičnih učinkov, a če vas to ne moti in si zadevo lastite na Steamu, jo lahko preizkusite že zdaj.

V Steam knjižnici izberite Black Meso, na njo kliknite z desnim klikom ter izberite “Properties”. Nato izberete beta zavihek ter možnost “Opt-in”. Igra se bo nato posodobila in Xen nivoji so vam postali na voljo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime