Twitch začel beta testiranja “naročniških streamov”

Že nekaj časa nazaj so se pojavile novice o temu, da zna Twitch vpeljati prav posebne streame, ki bodo na voljo samo naročnikom. Zdaj je zadeva postala uradna in naročniški prenosi v živo so trenutno v beta testiranju.

Zadeva pa ni na voljo vsakemu. Novost lahko preizkusijo samo Twitch partnerji, ki so v partnerstvu s priljubljeno platformo vsaj 90 dni. Prav tako je na voljo samo pridnim državljanom, torej tistim, ki so svoj kanal obdržali čist in brez kršitev vsaj 90 dni.

Naročniški streami se glede pravilnika ne razlikujejo od običajnih prenosov in tudi nad njimi bo bdelo pozorno oko Twitcha. Tako kakšna obdarjena streamerka ne bo smela izvesti zasebnega prenosa, kjer bi potem radostno razkazovala svoje “privatne stvari”, saj bo temu urno sledila odstranitev iz platforme.

Seveda se lahko vsak ustvarjalec odloča o temu, ali bo to funkcijo vpeljal na svoj kanal. Naročniški streami naj bi omogočali bolj osebno izkušnjo med streamerjem ter njegovo publiko. Morda zna kakšen od Twitch zabavljačev zadevo izkoristiti za prav posebno vsebino, ki bo na voljo samo njegovim naročnikom, medtem ko običajne streame pusti odprte za vso širno publiko.

Streamer bo tudi odločal, ali bodo VOD-i postali na voljo vsem ali pa samo naročnikom. Ob obisku takšnega kanala bodo gledalci najprej dobili omejeno predogledno okno, kjer jim bo nato ponujena opcija naročanja na kanal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime