Age of Empires še vedno mesečno nabere preko milijon igralcev

Age of Empires je legendarno ime, ki je z zlatimi črkami zapisano v srce vsakega pravega ljubitelja strategij. Drugi, in po mnenju mnogih, zadnji kvalitetni del, je izšel davnega leta 1999 in tako zadeva danes šteje že bogatih 20 let.

Svoji starosti navkljub pa ima igra še vedno verno igričarsko bazo. Kreativni režiser igre Adam Isgreen je pred kratkim razodel presenetljivo novico, da serija mesečno še vedno nabere preko milijon igralcev.

Zagotovo se nekaj ljudi k igri vrača zaradi nostalgičnih občutkov, ne gre pa tudi spregledati dejstva, da realno-časovni žanr strategij žalostno zamrl. Vendar pa se zna to stanje kmalu spremeniti.

Microsoft pridno skrbi za posodobitve svoje serije. Tako smo že dobili predelavo prvega dela, dvojka pa je prav tako dobila olepšavo v obliki Age of Empires II: HD Edition. Kasneje letos bo dvojka doživela popolno predelavo v obliki Age of Empires II: Definitve Edition.

Za novo vsebino pridno skrbi tudi skupnost, ki je nedolgo tega oživela uradno ugasnjeni projekt Age of Empires Online, Microsoft pa je že potrdil delo na uradnem četrtem delu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime