Alan Wake avtorske pravice nazaj v rokah izvirnega ustvarjalca

Dobre novice za vse pristaše igre Alan Wake. Ta tretjeosebna grozljivka z dobro zgodbo in nekoliko okornimi igralnimi mehanikami je dobila nekaj pristašev, ki pa pravega nadaljevanja niso prejeli nikoli.

Za originalni naslov je izšel DLC American Nightmare, žal pa ta ni prinesel ravno ogromno vsebine, poleg tega pa na splošno ni bil prida kvaliteten. O polnopravnem nadaljevanju je bilo nekaj govoric, a razvijalec Remedy ni spočel ničesar konkretnega.

Nadaljevanje naj bi po njihovih besedah preprečeval založnik Microsoft, ki si franšizo lasti od samega začetka. Sedaj so avtorske pravice prešle nazaj v roke razvijalca Remedy, prejeli pa naj bi tudi 2.5 milijonov evrov avtorskega honorarja.

To sedaj pomeni, da znamo v prihodnosti dobiti nov Alan Wake naslov, vendar uradno ni potrjeno nič. Razvijalec je podal samo izjavo, v kateri so povedali, da zna zdaj Alan Wake iziti tudi na drugih platformah, saj so v preteklosti svoje igre zavezali ekskluzivno Xboxu ter PC-ju.

Remedy bo kmalu izdal novo igro, saj Control prihaja že avgusta, morda pa znajo po temu razmišljati o novemu Alan Wake naslovu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime