Commodore 64 tipkovnica bo dobila ponovni izid

Nostalgija je zanimiva zadeva. Vsi se radi spominjamo na izdelke iz preteklosti, ki so nam prinesli ogromno veselja v naši mladosti. Še posebej to velja za igričarske navdušence in tega se zavedajo tudi izdelovalci strojne opreme.

Nintendo je v preteklosti že izdal prenovljeni, miniaturne verzije svojih konzol SNES in NES. Če lahko konzole, zakaj ne bi dobili tudi prenovljenih računalnikov kot je legendarni Commodore 64?

Tako bomo dobili ponovno izdajo Commodore 64 tipkovnice, ki bo bila zelo verna originalu. Zagnali bomo lahko celo BASIC, v tipkovnico pa bosta prednaloženi igri Boulder Dash ter Paradroid.

Preklapljali bomo lahko med tremi funkcijami: klasični Commodor 64, Commodore Vic 20 ali pa igranje iger preko Game Carousela. Da nam ne bo iger prehitro zmanjkalo, bo omogočeno nalaganje VIC20 ali pa C64 romov preko štirih USB vhodov. Tipkovnico bo vsebovala tudi HDMI izhod, sliko pa bo oddajala v 720p resoluciji pri 50 oz. 60 Hz.

Za bolj prijetno igričarsko izkušnjo bo poskrbela nadgrajena igralna palica, katera bo vsebovala prenovljena mikro stikala.

Commodore 64 bo ponovno zaživel 5. decembra, za ceno 114,99 € pa ga lahko že prednaročite.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime