Fortnite test razkril veliko razliko med merjenjem s kontrolerjem ali pa z miško

Že antični Rimljani so svoje dolge noči preživljali sedeč ob reki in ob zamišljenemu gledanju v daljino, se jim je po glavi premetavalo samo eno vprašanje: “Je za igranje boljši igralni plošček ali pa miška in tipkovnica?”

Tega vprašanja še danes nismo dokončno rešili, se pa vsi zadevamo prednosti in pomanjkljivosti obeh nadzornih shem. Najbolj popularna battle royale Fortnite igra omogoča navzkrižno igranje med PC-jaši in tudi konzolaši, dobijo pa lastniki igralnih ploščkov majhno pomoč pri merjenju. Tako naj bi razvijalec Epic uravnotežil prednost, ki jih prenese bolj natančno merjenje z miško.

Vendar pa so pri temu očitno šli malce predaleč. Reddit uporabnik Elijahyeau je spočel večjo primerjavo pri streljanju z orožjem in sicer preko kontrolnega ploščka kot tudi miške in tipkovnice. Poleg samodejnega merjenja je ugotovil, da igralci, ki igrajo na ploščkih, doživijo precej manjši sunek orožja kot pa tisti na miški.

Spletna stran FortniteINTEL je spočela isti test in dobila iste rezultate. Zadevo lahko preizkusite tudi sami. Samo zaženite Creative način, zgradite stene ter med njih postavite okna. Vzmetite Common Assault Rifle in se prepričajte v resničnost trditev.

Ni še znano, ali gre za namerno odločitev razvijalca ali pa je sunek orožja hrošč. Zanimivo bo videti, če se bo Epic na vse to odzval in če nas čaka popravek v prihajajoči posodobitvi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime