AMD dan pred izidom niža cene svojih grafičnih kartic Radeon 5700 ter 5700 XT

Samo dan po izidu nesrečnih in neuradnih testih grafičnih kartic Radeon 5700 ter 5700 XT je AMD javnosti sporočil presenetljivo novico.

Praktično preko noči je znižal ceno vseh svojih novih grafičnih produktov in to za poštenih 50 $. Posodobljene cene so sedaj sledeče:

  • Radeon RX 5700 XT – 399 dolarjev (prej 449 $)
  • Radeon RX 5700 XT 50th Anniversary Edition – 449 dolarjev (prej 499 $)
  • Radeon RX 5700 – 349 dolarjev (prej 379 $)

Seveda morate navdušenci pri teh cenah upoštevati, da so te ameriške in da ne vsebujejo davka, zato bodo končne cenovne nalepke v evrih precej drugačne.

Nižanje cen zagotovo ni posledica prvih testov, ampak bolj odgovor na potezo podjetja Nvidia. Ta je namreč presenetljivo posodila celotno linijo RTX grafičnih kartic ter novim verzijam nadela ime Super, to pa se je zgodilo samo dneve pred izidom AMD-jevih izdelkov.

AMD je v izjavi za javnosti praktično potrdil, da je to odziv na Nvidio:

“Kot vidite, se konkurenca na trgu grafičnih kartic zaostruje. Konkurenco sprejemamo z odprtimi rokami, saj žene inovacijo v korist igralcev. Ravno zato bomo posodobili cene naše serije grafičnih kartic 5700.”

AMD izdelki, tako Ryzen procesorji, kot tudi grafične kartice so tik pred vrati, veliko bolj jasno sliko bomo dobili že jutri, 7. julija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime