Mala morska deklica postala temnopolta, kar je razburilo celoten internet

Mala morska deklica je risanka, ki sem jo navdušeno spremljal v svoji mladosti. Odkrito rečeno, o tej risani seriji nisem preveč razmišljal, vse dokler nisem slišal za novodobno predelavo.

Disney trenutno načrtuje remiks svojih starejših klasik kot je denimo Levji kralj in temu tretmanu ne bo ušla niti Mala morska deklica.

The Little Mermaid bo svoje risankaste prvine pustila zadaj, saj nas po novem čaka igrani film. S tem načeloma ni nič narobe, a oboževalce je razburila odločitev Disneya, da bo naslovno vlogo Ariel odigrala temnopolta R&B pevka Halle Bailey.

To bo za njo predstavljalo prvo, pravo filmsko vlogo in punca je nad njo navdušena, kar je prikazala tudi na svojemu Twitter računu. A temnopolta Ariel ni razveselila vseh, še posebej ne tistih, ki so risanko spremljali v svojih ranih letih.

Na Twitterju se je pojavilo kar nekaj izjav, ki Disney obtožujejo nepotrebnih sprememb. Ariel je bila vedno belopolta punca z rdečimi lasmi in takšna bi morala ostati. Veliko ljudem je namreč v težkemu otroštvu vlivala upanje in je tako za njih postala heroj, čeprav samo izmišljen.

Spet nekateri trdijo ravno nasprotno, saj so bile temnopolte deklice pri svojemu odraščanju prikrajšane takšnega vzornika in je sedaj napočil čas za spremembe.

Situacija je vsekakor zakomplicirana in bitka med pristaši enega in drugega tabora bo tekla dalje, medtem pa Disney stoji za svojo odločitvijo. V bitko se je pridružil tudi igralec Terry Crews, ki bi zelo rad odigral vlogo očeta priljubljene morske junakinje.

Malo morsko deklico bo režiral Rob Marshall, ki je prej poskrbel za mjuzikla Into the Woods in Mary Poppins Returns. Za glasbeno spremljavo bosta poskrbela Alan Menken in Lin-Manuel Miranda, ki je pomagal ustvariti Hamiltona. Za scenarij so na svojo stran dobili pisca David Mageeja, ki je svoje ime podpisal pod Mary Poppins Returns.

Produkcija na Mali morski deklici naj bi se začela zgodaj 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. “da bo naslovno vlogo Ariel odigrala temnopolta R&B pevka Halle Bailey.”
    Sem se že ustrašil, da sem prebral Halle Berry. Sicer pa je OK, dokler ne bo temnopoltega Tarzana in Jane. 😀

  2. Zadnjic sem gledal Disneyevega Aladina, risanko iz leta 1992 in vmes slisim “praise Alah” reci sultana, medtem ko se njegova pol gola hcera objema z Aladinom. Mislim da to danes ne bi bilo vec mogoce uprizorit kot pred tridesetimi leti.

  3. Osebno me najbolj moti to da ne naredijo raje kakega originalnega filma. Dovolj mam teh “remakeov” ob njih se mi zavrti želodec. Zagotovo obstaja kaka klasična zgodba ki še nima kvalitetne animirane adaptacije. Če si tako želijo afričane lahko animirajo kako afriško zgodbo, to bi bilo zanimivo.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime