Razkrita 10. generacija Intel procesorjev

Procesorski trg je trenutno precej zanimiv. AMD je nedavno izdal tretjo generacijo Ryzen procesorjev in glede na teste, je končno postal Intelu dostojna konkurenca tudi na igričarskemu trgu.

Seveda Intel ne počiva in če je verjeti zadnji izcurljani sliki iz predstavitve, imajo za prihodnost pripravljen precej interesanten odgovor konkurenci.

10. generacija Intel procesorjev Comet Lake bo zgrajena presenetljivo na 14nm proizvodnemu procesu.

Najbolj interesanten izdelek je zagotovo tudi najmočnejši. Ta se bo imenoval Intel Core i9 100900KF, vseboval pa bo 10 procesorskih sredic in 20 niti. Njegova osnovna frekvenca bo tekla pri 3.4Ghz, Turbo Boost enega jedra bo nalezel na 5.2Ghz, na vseh jedrih pa na 4.6Ghz. Najmočnejši in najdražji model vas bo oštel za 499 $.

Srebrno medaljo bo nosil Intel Core i9-10900F, ki bo prav tako vseboval 10 procesorskih enot ter 20 jeder. Osnovna frekvenca bo tule 3.2Ghz, pri Turbo Boostu enega jedra pa bomo pridobili 5.1Ghz, pri vseh pa 4.4Ghz. Z vse to bomo odšteli 449 dolarjev.

Bron si bo prislužil model Intel Core i9-10800F. Tudi ta bo vseboval 10 procesorskih sredic ter 20 jeder, osnovna frekvenca pa bo tu precej nižja, samo 2.7Ghz. Pri Turbo Boostu bo eno jedro teklo pri 5.0Ghz, vsa pa pri 4.2Ghz. Cena? 409 $.

Zanimivo je dejstvo, da bodo prav vsi procesorji nove generacije podpirali Hyper Threading, tudi Intel Core i3 10100.

Celotno razpredelnico vseh 12-tih novih procesorjev si lahko ogledate v spodnji razpredelnici.

Seveda vse skupaj vzemite z zrnom soli, saj ne gre za uradno objavo in zna biti vse skupaj potegavščina. A zadeva vsekakor izgleda vsaj na prvi pogled precej legitimno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime