Ameriška vojska v pripravljenosti za napad na Area 51

Če zadnje čase kaj spremljate internet oz. Reddit, ste zagotovo že naleteli na veliko govorjenja o skrivnostnem vojaškemu oporišču Area 51.

Vse se je začelo, ko je Facebook stran “Shitposting cause im in shambles” priredila šaljiv dogodek, imenovan Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us.

Dogodek je načrtovan za 20. september 2019 in pred vojaško bazo naj bi se zbrali vsi zainteresirani, ki jih na moč zanima, kaj za vraga se skriva v Area 51 bazi. Ta že dolgo velja za skrivnostno oporišče, kjer naj bi ameriška vlada skrivala neznane leteče krožnike in zlobne vesoljce.

Čeprav je dogodek več kot očitno šala, saj je pri opisu navedeno, da bodo napadalci tekli v stilu anime junaka Naruta, kar naj bi jim pomagalo teči hitreje kot vojaški metek, je zadeva postala viralna. Tako je danes že več kot milijon potrjenih ljudi, ki bodo 20. septembra napadli vojaško bazo.

Seveda je skoraj nemogoče, da bi se vsi ti ljudje res pojavili tam. A zadeva je odprla zanimive teoretične razprave. Kaj bi se zgodilo, če bi res velika masa napadla takšno bazo? Kako bi se odzvala ameriška vojska in kakšne ukrepe bi uporabili?

Čeprav je vse skupaj samo hec, se bo 20. septembra zagotovo tam pojavilo nekaj norih Američanov in ni vrag, da eden od njih ne bi poskušal preplezati ograjo. Ravno zaradi njih je predstavnica ameriških letalskih sil, Laura McAndrews, nedavno podala javno opozorilo:

“Area 51 je območje usposabljanja ameriških letalskih sil in ne želimo, da kdorkoli skuša predreti v območje, kjer treniramo oboroženo ameriško vojaško silo. Ameriške letalske sile stojijo v pripravljenosti braniti ZDA in njena sredstva.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime