Kickstarter preklical GTA Online imitatorja RAW

RAW je ena od iger, ki je v svoji Kickstarter kampanji obljubljala ogromno. V bistvu je ta nekakšen klon GTA Online obljubljal toliko, da mu niso verjeli niti podporniki, še manj pa sama platforma Kickstarter.

RAW je za uspešno dokončanje igre od svojih podpornikov zahteval 70.000 dolarjev, nabral pa jih je veliko več, številka se je ustavila pri nekaj čez 193k zelencev.

Vendar pa je RAW prekršil pravilnik Kickstarterja in platforma se je zato odločila, da projekt enostavno prekliče. Podporniki ne bodo izgubili denarja, saj bi jim razvijalec odtegnil denar iz bančnega računa samo takrat, ko bi bil projekt dejansko končan.

Predstavnik Kickstarterja je podal sledečo izjavo:

“Razvijalec je izjavil, da bodo za končanje projekta potrebovali dodaten priliv denarja izven Kickstarterja. Od vseh naših projektov pričakujemo, da so pri predstavitvi odkriti in ta projekt ni dosegel teh standardov.”

Razvijalec pravi, da glede tega ni prejel nobenega predhodnega opozorila in da bodo svoja sredstva iskali drugje. Ena opcija je platforma IndieGoGo, druga pa nabiranje denarcev preko svoje spletne strani.

RAW naj bi bil MMORPG, ki naj bi bil zelo podoben GTA Online. Velik poudarek naj bi bil na igranju vlog v ogromnemu, živemu svetu, kjer bi vsak igralec lahko igral katerokoli vlogo z globokimi mehanikami. V igri naj bi bil prisoten tudi napreden sistem vlade, igralci pa bi lahko gradili svoje nepremičnine, se ukvarjali z raznimi poklici in nadzorovali vodna, talna in zračna vozila. Žal je projekt že od začetka naletel na kritike, saj naj bi bilo to za majhen indie studio preprosto neizvedljivo. Ljudje so na Redditu opozarjali, naj razvijalcu in igri ne zaupajo in očitno so na koncu imeli tudi prav.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime