Kickstarter preklical GTA Online imitatorja RAW

RAW je ena od iger, ki je v svoji Kickstarter kampanji obljubljala ogromno. V bistvu je ta nekakšen klon GTA Online obljubljal toliko, da mu niso verjeli niti podporniki, še manj pa sama platforma Kickstarter.

RAW je za uspešno dokončanje igre od svojih podpornikov zahteval 70.000 dolarjev, nabral pa jih je veliko več, številka se je ustavila pri nekaj čez 193k zelencev.

Vendar pa je RAW prekršil pravilnik Kickstarterja in platforma se je zato odločila, da projekt enostavno prekliče. Podporniki ne bodo izgubili denarja, saj bi jim razvijalec odtegnil denar iz bančnega računa samo takrat, ko bi bil projekt dejansko končan.

Predstavnik Kickstarterja je podal sledečo izjavo:

“Razvijalec je izjavil, da bodo za končanje projekta potrebovali dodaten priliv denarja izven Kickstarterja. Od vseh naših projektov pričakujemo, da so pri predstavitvi odkriti in ta projekt ni dosegel teh standardov.”

Razvijalec pravi, da glede tega ni prejel nobenega predhodnega opozorila in da bodo svoja sredstva iskali drugje. Ena opcija je platforma IndieGoGo, druga pa nabiranje denarcev preko svoje spletne strani.

RAW naj bi bil MMORPG, ki naj bi bil zelo podoben GTA Online. Velik poudarek naj bi bil na igranju vlog v ogromnemu, živemu svetu, kjer bi vsak igralec lahko igral katerokoli vlogo z globokimi mehanikami. V igri naj bi bil prisoten tudi napreden sistem vlade, igralci pa bi lahko gradili svoje nepremičnine, se ukvarjali z raznimi poklici in nadzorovali vodna, talna in zračna vozila. Žal je projekt že od začetka naletel na kritike, saj naj bi bilo to za majhen indie studio preprosto neizvedljivo. Ljudje so na Redditu opozarjali, naj razvijalcu in igri ne zaupajo in očitno so na koncu imeli tudi prav.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!