Marvel je na SDCC 2019 predstavil ogromno količino prihajajočih super-junaških filmov in serij

Pred tremi dnevi je v ameriškem San Diegu potekala vsakoletna striparska konvencija Comic Con 2019. Marvel je povsem prevzel pobudo v Hali H in tam predstavil vse njihove prihajajoče filme in TV oddaje, vključno z naslednjim poglavjem Marvel Cinematične Univerze in prihajajočimi serijami za platformo Disney+. Za vas smo na enem mestu zbrali vse pomembnejše informacije s predstavitve.

V naslednjih dveh letih lahko pričakujemo naslednje filme in serije

The Eternals

Čast prve oznanitve je pripadala filmu Marvel Studios’ The Eternals, ki namerava predstaviti novo, na filmskih ekranih še ne videno ekipo super-herojev. Za filmom stoji direktorica Chloé Zhao, v njem pa bomo lahko gledali zvezdnike, kot so Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh, Don Lee in Angelina Jolie. Film Eternals naj bi napisala bratranca Matthew in Ryan Firpo, navezoval pa se bo na istoimenski strip iz leta 1976 izpod rok priljubljenega striparja Jacka Kirbya. Film The Eternals bo tako debutiral 9. novembra 2020.

The Falcon and The Winter Soldier

Naslednja je prišla na vrsto oddaja, ki bo prišla ekskluzivno na platformo Disney+, z naslovom Marvel Studios’ The Falcon and The Winter Soldier. V njej bomo sledili akcije polnim dogodivščinam para dveh izmed najpopularnejših super-junakov v tem trenutku, Sama Wilsona oz. Sokola in Buckya Barnesa oz. Zimskega Vojaka, ki se bosta s skupnimi močmi borila proti silam zlobe po dogodkih Maščevalcev: Zaključek. Lahko pričakujemo vrnitev Anthonya Macikea (Sokol) in Sebastiana Stana (Zimski vojak), prav tako pa bomo lahko spremljali Daniela Brühla v vlogi zlobnega Barona Zemo. Marvel Studios’ The Falcon and The Winter Soldier bo dosegljiv ekskluzivno preko Disney+ v jeseni 2020.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Naslednja je na vrsti Marvel stripovska klasika, ki bo predstavljala debut novega lika – Marvel Studios’ Shang Chi and the Legend of the Ten Rings. Zvezdnik filma bo Simu Liu v vlogi ultimativnega mojstra Kung Fu-ja Shang-Chi-ja. Zraven njega bomo lahko ugledali tudi Awkwafino v zaenkrat še neznani vlogi in Tonya Leunga v vlogi Mandarina. Direktor filma Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings bo Destin Daniel Cretton, izid pa lahko pričakujemo 12. februarja 2021.

WandaVision

Čaka nas vračilo še enega para Maščevalcev, saj bosta lastno serijo Marvel Studios’ WandaVision dobila tudi filmska zvezdnika Elizabeth Olsen in Paul Bettany v vlogah Wande Maximoff/Škrlatne Čarovnice in Visiona. Skupaj z njima bo v igralni zasedbi prisotna tudi Teyonah Parris, ki bo prevzela vlogo odrasle Monice Rambeau. Serijo lahko pričakujemo v pomladi 2021 ekskluzivno preko Disney+.

Loki

Bil je že skrajni čas, da tudi eden najpopularnejših zmikavtov Marvel univerze prejme svojo lastno serijo. Ni nobenega dvoma, da je Tom Hiddleston odličen v svoji vlogi boga vragolij in tako je bila poteza pričakovana. Originalno serijo lahko pričakujemo v pomladi 2021 na Disney+.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Marvel Studios’ Doctor Strange in the Multiverse of Madness bo na plan ponovno privedel zvezdnika Benedicta Cumberbatcha v vlogi Dr. Stephena Stranga, v vlogi direktorja pa je že bil potrjen Scott Derrickson, direktor originalnega filma. A tokrat se bo doktorju pridružila tudi Elizabeth Olsen v vlogi Škrlatne Čarovnice, film pa se bo navezoval na dogodke Disney+ serije WandaVision. Izid filma Marvel Studios’ Doctor Strange in the Multiverse of Madness je načrtovan za 7. maj 2021.

What If…?

What If…? je prevzela mesto prve oznanjene animirane serije v Marvel Cinematični Univerzi. Marvel Studios’ What If…? bo na voljo ekskluzivno preko Disney+ platforme, pripovedovala pa bo zgodbe iz raznih alternativnih resničnosti Marvel Univerze. Glas bo posodilo kar nekaj obstoječih priznanih igralcev iz raznih filmov in serij, Jeffrey Wright pa bo prevzel vlogo Napovedovalca (The Watcher). Marvel Studios’ What If…? se bo naboru novih serij in filmov pridružil v pomladi 2021.

Hawkeye

Že poznana prihajajoča serija o enem najboljših lokostrelcev sveta je končno dobila naslov, ki se bo glasil enostavno Hawkeye. Glavno vlogo bo pričakovano prevzel Jeremy Renner, zraven njegovega lika pa bo integralni del tudi dobro poznana Kate Bishop. Marvel Studios’ Hawkeye bo na Disney+ prišel v jeseni 2021.

Thor: Love and Thunder

Dobili smo uradno potrdilo, da se bo na male in velike zaslone vrnil tudi bog groma. Thor: Love and Thunder bo ponovno združil zvezdi Chrisa Hemswortha in Tesso Thompson pod okriljem direktorja Taike Waititi. Potrjeno je tudi, da bo vlogo Mogočnega Thora, tokrat boginje Groma prevzela še Jane Foster. Film Marvel Studios’ Thor: Love and Thunder bo v teatre dospel 5. novembra 2021.

Black Widow

Ponovno bomo lahko ugledali tudi Natasho Romanoff v vlogi Črne Vdove. Marvel Studios’ Black Widow s Scarlett Johansson v glavni vlogi nam bo namreč dala vedeti več o tej misteriozni agentki Agencije S.H.I.E.L.D. . Pridružili se ji bo tudi David Harbour kot Alexei oz. Rdeči Varuh, Florence Pugh kot Yelena, O-T Fagbenle kot Mason in Racher Weisz kot Melina, vse pa bo potekalo pod budnim očesom direktorice Cate Shortland. Film bo na mala in velika platna prispel 1. maja 2020.


A to je zgolj začetek! Dodatne informacije bodo na voljo kmalu na uradni spletni strani Marvel-a.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime