15-letni Fortnite igralec s kontrolerjem zasedel drugo mesto na turnirju World Cup

Če kolikor-toliko spremljate večigralsko sceno igričarske industrije, potem se zagotovo zavedate dejstva, da za tiste res tekmovalne igre, kjer štejeta preciznost in odzivnost, največjo vlogo nosita dobra miška in tipkovnica. Noben resen igralec ne stopi v profesionalno sceno z igranjem na kontroler, a morda bo to prepričanje spremenil nedavni turnir World Cup iz igre Fortnite.

Ta se je včeraj zaključil in v Duos načinu sta prvo mesto zasedla igralca nyhrox in aquaa, skupaj pa sta v žep pospravila 3 milijonov dolarjev nagrade. Vendar pa je precej zanimivo drugo mesto, katerega sta pridobila Rojo ter Wolfiez.

Slednji šteje vsega 15 let, prihaja pa iz Združenega kraljestva. Poleg dejstva, da malemu še dobro ni pognala brada in je že milijonar, je še bolj zanimivo, kako je prišel do svoje srebrne medalje.

Za igranje je namreč uporabil kar kontroler in čeprav je veliko igralcev igralo na miškah, je Epic dovolil tudi tekmovanje z Xbox One in Scuf Vantage kontrolerji. To je sicer nekatere igralce zmotilo, saj igralci na kontrolerjih pridobijo nekaj pomoči preko vgrajenega “aim assista”, a Epic pravi, da je ta prednost zanemarljiva.

Wolfiez ima zanimivo zgodbo. Fant je namreč zaradi obsesivnega igranja doma naletel na težavo. V šoli so mu začele padati ocene, zato je njegova mama želela zabrisati njegov Xbox v smeti. K sreči si je premislila in sedaj sprejema svojega sina kot profesionalnega e-šport igralca, ki je z drugim mestom na World Cup turnirju pridobil 2.25 milijonov zelencev.

Če ste igralec na kontroler, si lahko ogledate Wolfiezov YouTube kanal, kjer je mladoletnik podelil kar nekaj koristnih nasvetov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime