Generični iPhone polnilec ženski povzročil opekline druge stopnje

Neimenovana 19-letna Američanka je enega dne preprosto poležavala na svoji postelji, ko je nenadoma okoli svojega vratu začutila močno bolečino.

Takoj je zagnala paniko ter strgala svojo ogrlico, nato pa je bila odpeljana v bolnico v Michiganu. Tam so doktorji odkrili, da je dobila okoli vratu opekline druge stopnje, krivec pa je bil njen iPhone polnilec.

Ta je bil med njenim ležanjem priklopljen v vtičnico, napajalni konec pa ni bil priključen v telefon ampak je gledal v prazno. No, vsaj dokler ni prišel v stik z ogrlico ter v njo spustil precej močan električni tok.

Punca je k sreči zadevo preživela in domov so jo poslali z lepo dozico antibiotikov.

Bizarna nesreča ni posledica kakšnih varnostne luknje Appla, saj se je v temu primeru šlo za generičen in poceni nadomestni polnilec, ki ga lahko za majhne denarce kupimo na AliExpressu.

Očitno pa ti poceni primerki predstavljajo kar grdo nevarnost uporabnikom. Izvedeni sta bili študiji, kjer so raziskovalci primerjali generične polnilce s tistimi originalnimi, ki jih priskrbi Apple.

Test električne moči polnilca preveri, če se lahko uporabnik dotakne vtiča, brez da pri temu doživel električni šok. Prva študija je na preizkus postavila 64 generičnih polnilcev in 58% teh testa ni uspešno zaključila. Še en test je na preizkus postavil 400 generičnih polnilcev in od teh so samo trije uspešno prestali izziv.

Če že uporabljate generični polnilec, svetujemo, da ga ob neuporabi vedno izklopite iz napajanja, nikoli pa z njim ne pojdite v posteljo, če ne želite dobiti res neprijetne budilke.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!