Generični iPhone polnilec ženski povzročil opekline druge stopnje

Neimenovana 19-letna Američanka je enega dne preprosto poležavala na svoji postelji, ko je nenadoma okoli svojega vratu začutila močno bolečino.

Takoj je zagnala paniko ter strgala svojo ogrlico, nato pa je bila odpeljana v bolnico v Michiganu. Tam so doktorji odkrili, da je dobila okoli vratu opekline druge stopnje, krivec pa je bil njen iPhone polnilec.

Ta je bil med njenim ležanjem priklopljen v vtičnico, napajalni konec pa ni bil priključen v telefon ampak je gledal v prazno. No, vsaj dokler ni prišel v stik z ogrlico ter v njo spustil precej močan električni tok.

Punca je k sreči zadevo preživela in domov so jo poslali z lepo dozico antibiotikov.

Bizarna nesreča ni posledica kakšnih varnostne luknje Appla, saj se je v temu primeru šlo za generičen in poceni nadomestni polnilec, ki ga lahko za majhne denarce kupimo na AliExpressu.

Očitno pa ti poceni primerki predstavljajo kar grdo nevarnost uporabnikom. Izvedeni sta bili študiji, kjer so raziskovalci primerjali generične polnilce s tistimi originalnimi, ki jih priskrbi Apple.

Test električne moči polnilca preveri, če se lahko uporabnik dotakne vtiča, brez da pri temu doživel električni šok. Prva študija je na preizkus postavila 64 generičnih polnilcev in 58% teh testa ni uspešno zaključila. Še en test je na preizkus postavil 400 generičnih polnilcev in od teh so samo trije uspešno prestali izziv.

Če že uporabljate generični polnilec, svetujemo, da ga ob neuporabi vedno izklopite iz napajanja, nikoli pa z njim ne pojdite v posteljo, če ne želite dobiti res neprijetne budilke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime