Pixel 4 bo omogočal upravljanje telefona preko kriljenja z rokami

Google je nedavno izdal kratki dražilnik za svoje prihajajoče telefone Pixel 4. Že nekaj časa se je šušljalo, da bo Pixel 4 vseboval tehnologijo zaznavanja gest, ki jih bo uporabnik izvajal s svojimi rokami in to je bilo sedaj tudi uradno potrjeno.

Nova tehnologija se bo imenovala Soli in lastniki Pixel 4 naprav bodo lahko preko divjega kriljenja z rokami upravljali svoj telefon, brez da bi se njihov prst kadarkoli znašel na ekranu.

Pixel 4 bo vseboval tudi prepoznavanje obrazov, to pa bo sparil s Soli. Naprava bo tako lahko zaznala, ko jo bo uporabnik dvignil in bo tako takoj sprožila zaznavanje obraza za hitrejše odklepanje telefona.

Google je že junija svoje uporabnike podražil s prvimi uradnimi slikami, spodaj lahko vidite dve črni in elegantni napravi. Špekulira se, da bo Pixel 4 na zadnji strani vseboval tri kamere in slike močno spominjajo na prvo neuradno sliko iPhona 11.

Pixel 4 na sprednji strani svojih kamer ne bo skril pod zaslon, ampak se bodo te, kot običajno nahajale na vrhu telefona. Očitno je Soli še premlada tehnologija, da bi jo lahko skrili pod zaslon in tako dobili dobre rezultate.

Google se še hvali, da bo naprava lahko prepoznala vaš obraz, pa četudi jo držite postrani, kar je seveda dobrodošla novost. Osebno sem ostareli dinozaver in še vedno odklepam svoj mobilnik z vzorcem, a zadeva zna biti zagotovo dobrodošla za vse tiste, ki se zanašate na tostortno odklepanje.

Bralca prstnih odtisov ne boste več našli na zadnji strani telefona, čeprav je tega vseboval Pixel 3.

Zaenkrat še ni znan datum izida, niti cena, več informacij pa bomo zagotovo dobili oktobra, ko se bo odvil Googlov dogodek Made By Google.

Več informacij si lahko preberete v uradnem blog prispevku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime