Si kritiziral taktiko v bitki za Zimišče? Brani ga sam v brskalniku

Če si kot premnogi drugi oboževalci serije do skrajnih mer kritiziral zadnjo sezono Igre prestolov, verjetno bitka za Zimišče ni predstavljala nobene izjeme. Kar je iz tehničnega in vizualnega vidika izpadlo kot paša za oči, je s taktične plati premnogim samooklicanim taktičnim mojstrom ter vraga, vsakemu z ščepcem možganskega mozga v lobanji, nad glavo postavilo velik vprašaj… le da ta ni označeval pričakovanja novega kvesta, temveč izjemnemu začudenju nad določenimi odločitvami, kot je napad lahke konjenice nad sovražno frontno linijo pod izjemno slabimi vidnimi pogoji ali postavitev tribokov direktno izven obrambnega zidovja.

Taktika braniteljev je kmalu postala vir nemalo-katerega norčevanja na spletu, a sedaj lahko sam postaviš pogoje, pod katerimi bi se bitka morala odviti. Winter Falling, zastonjska, precej kratka brskalniška igra je namreč vzklila ravno s tem namenom. Seveda pa to, da so bili originalni branitelji dokaj nesposobni, ne pomeni, da bo tvoja naloga lahka…

Razvijalec iger Arek Rebacz je ustvaril oboževalski projekt na podlagi lastnega nezadovoljstva nad predstavitvijo bitke v HBO-jevi seriji. “Bil sem tako razočaran z Hollywood-sko interpretacijo bitke, da sem raje ustvaril svojo lastno majhno simulacijo,” je napisal v opisu igre na Newgrounds.

Sama igra poteka relativno simplistično. Dovoli ti postavitev obrambnih jarkov ter par vrst vojakov, sprejmeš pa lahko tudi določene odločitve, kot so sodelovanje civilistov v boju ali postavitvijo dodatnih jarkov, ki lahko vplivajo na moč enot ali priključitev dodatnih vojščakov. Nato pride na vrsto bitka, kjer se beli hodci hitro zgrnejo na Zimišče in raztrgajo tvoje mizerne sile na koščke. Na voljo imaš tudi par posebnih sposobnosti, ki dovoljujejo napad enot, vpoklic ognjene podpore zmajev ter zažig lastnih jarkov.

Nihče ni rekel, da bo bitka enostavna, a z mirno glavo in taktično brihtnostjo ti lahko uspe to, kar piscem serije nikoli ni uspelo. Epska bitka, kjer se nihče ne bo zmrdoval nad taktično nesposobnostjo in kjer bo zmaga dejansko zaslužena.

Igro lahko najdeš na tej povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime