Ogromna slovenska YouTube drama: Dinotti vs Pero Martić

Vsi imamo radi dobro dramo, kajne? Drama je navsezadnje glavni razlog, da ljudje radi gledamo resničnostne oddaje tipa Big Brother ali pa Bar, saj nas takrat preveva topel in prijeten občutek, ko se glasni ljudje prepirajo na televizijskih zaslonih, medtem ko se mi prijetno hehljamo, zaviti v dekico na našemu kavču.

Resničnostne oddaje trenutno počivajo, a nič ne de, saj sta za novo dozo drame poskrbeli dve veliki imeni slovenske YouTube scene.

Tri dni nazaj je pred kamere stopil Pero Martić in močno pobobnal po celotni slovenski sceni. Njegova tarča je bil tokrat slovenski Twitch streamer Dino “Dinotti” Hajderovič, s katerim imata očitno veliko neporavnanih računov.

Pero je Dinottija obtožil blatenja njegovega imena, kar naj bi slednji počel že dolga leta, nazadnje na svojemu rojstnodnevnemu prenosu v živo. Dinotti se je v svojih prenosih obregnil ob dejstvo, da je on pomagal Perotu, da je sploh začel s streamanjem, kar je Pero v svojemu YouTube označil za čisto laž. Dinotti je v svojemu rojstnodnevnemu streamu zatrdil, da je želel Perotu na začetku pomagati in mu celo podariti svoj monitor, povabil pa ga je tudi na svoj stream, vendar naj bi Pero v zameno zahteval denar, tako da ni bilo nič od tega.

Povedal je še, da ko enkrat postaneš popularen, te vsi hočejo izkoristiti in tako je bilo tudi v temu incidentu.

Tekom streama so se začeli kazati še druge grdobije. Perotovi sledilci, Troll-Gang, so se začeli pritoževati nad Dinottijevo požrešnostjo, saj naj bi od vsakega svojega sledilca zahteval donacije ali pa se ni držal dogovorov. To je nato podprl še en slovenski YouTuber, Rok Cobl, ki naj bi Dinottiju plačal za sodelovanje, a potem ni bilo nič od tega.

Poleg tega naj bi Dinotti zameril vsakemu YouTuberju, ki je začel sodelovati s Pero Martićem. Tako je blokiral tako Roka Cobla kot tudi Jureta Tršana, saj se je zaradi njunega sodelovanja s Perotom počutil povsem izdanega.

Nato so gledalci začeli kazati razne slike iz zasebnih pogovorov, kjer je Dinotti od sogovorcev zahteval donacije samo za možnost skupnega igranja. Nato se je začelo že rahlo pretiravanje, saj so nekateri pričeli pošiljati slike zasebnih pogovorov Dinota s puncami, ki niso imele s temo nobene veze. K sreči se je tega zavedal tudi Pero in takšne slike nehal prikazovati.

Celotni stream je dolg več kot 5 ur in je imel naenkrat okoli 1000 istočasnih gledalcev. Pero je med celotnim prenosom vse gledalce pozival, naj zapustijo Dinottijev kanal in ta poteza je bila precej boleča. Dinotti je od prenosa v živo dalje izgubil okoli 1400 naročnikov in jih trenutno drži 16.094. Martiću pa so medtem številke poskočile, od izdanega posnetka dalje je pridobil 900 novih sledilcev in trenutno drži 19.731 oboževalcev.

Več kot peturni stream si lahko pogledate spodaj in zadeva bi bila lahko, roko na srce, veliko bolje organizirana. Pero je na kup zbral ogromno posnetkov, kjer so bile posnete Dinottijeve klevete. Žal pa ni imel zapisanih “time-stampov”, tako da je vrtel posnetke po sekundah naprej, kar je vzelo ogromno nepotrebnega časa. Poleg tega se je med posnetki prevečkrat ustavljal in tako so gledalci ostali prikrajšani za ogromno posnetkov, kjer naj bi bila zopet prikazana obrekovanja Dinottija.

Dinotti se je na obtožbe odzval že na Instagramu, kjer je povedal, da Pero zavaja vse ljudi, saj ne poznajo ozadne zgodbe. Včeraj je izdal nov posnetek na svojemu YouTube kanalu, a te se je tikal nove sezone Fortnita in ne novo ustvarjene drame.

Na svojih Instagram profilu je obtožil Perove sledilce kot 10-letnike, ki se jih da zlahka zmanipulirati. Prav tako je zanikal obtožbe igranja ekskluzivno z donatorji, da pa igra samo z naročniki. Razlog za to je, da vsak dan dobi preprosto preveč prošenj za igranje in tako daje prednost svojim naročnikom. Povedal je še, da ga Perove besede ne prizadenejo in da bo še naprej delal na svoji karieri.

Tisti, ki pozorno spremljate Dinottijeve posnetke, boste opazili še eno novost pri njegovemu YouTubu. Po novem je skril prikazovanje razmerja “všečkov” in “nevšečkov”, razlog za to pa ostaja neznan.

Na Dinottijev Instagram se je nato odzval Pero in izdal nov video, kjer je Dinottijeve trditve izpodbijal, saj ima za vse njegove nečednosti prepričljive dokaze s strani skupnosti.

Posodobitev: Dinotti nam je preko e-maila podal dodatne informacije. Nekega uradnega odgovora kot je recimo YouTube posnetek ne bo izšel, saj pravi, da se ne bo spuščal na njihov nivo. Ne želi ustvarjati dodatne drame, kot njegov odgovor pa lahko upoštevamo Twitch posnetek iz njegovega rojstnodnevnega streama (spodaj), kjer pravi, da “je povedal celotno resnico brez nepotrebnega žaljenja, ostali pa so nato pripravili nizkoten napad, z izmišljenimi dokazi in nepopolno resnico.” Veliko stvari naj bi bilo vzetih izven konteksta, prikazovali pa so tudi njegovo privatno življenje.

Povedal je še, da je bila večina akterjev, ki so sodelovali pri drami, njegovih oboževalcev, ki pa so bili z njim samo takrat, ko je bil popularen, nato pa so se preselili k nekomu, ki je še bolj popularen in ga tako posledično grdo izdali.

Watch (PC/ENG) TODAY IS MY B DAY AND 5 YEAR ANNIVERSARY! from Dinotti on www.twitch.tv

Od incidenta dalje se je puščanje naročnikov iz Dinottijevega kanala zlagoma umirilo, v sledečih dneh bo zopet pričel pridobivati naročnike.

Celotni incident je pokazal, da je trenutno slovenska YouTube in streaming scena močno razdeljena in gledalci se bodo morali sami odločiti, v kateri tabor se postaviti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime