Windows 10 je sedaj nameščen na polovici vseh PC-jev

Če ste pravi PC igričar, potem zagotovo že dolgo uporabljate Windows 10. Nekateri novejši naslovi preprosto več ne tečejo na starejših različicah, a to ne pomeni, da so te povsem izginile.

Pri starejših operacijskih sistemih predvsem prevladuje Windows 7, ki je dolgo veljal za najboljši OS, ki ga je Microsoft kadarkoli izdal iz svojih hlevov. Vendar pa je sedmica hudo stara, saj se ji približuje že deseta obletnica.

Tako se čedalje več uporabnikov odloča za nadgradnjo na desetico, vsaj tako trdijo zadnji podatki iz spletne strani NetApplications. Par mesecev nazaj sta bila Windows 10 in Windows 7 precej izenačena, a v samo petih mesecih se je številka ostro zasukala v smer novejšega operacijskega sistema.

Tako Windows 10 sedaj drži 48.86% delež trga, medtem ko je Windows 7 padel na številko 31.83%. Bronasto medaljo drži Windows 8.1, ta pa drži le 5.29% uporabnikov.

Če še vedno uporabljate sedmico, potem je morda res napočil čas za nadgradnjo. Microsoft bo sistem prenehal podpirati 14. januarja 2020. Seveda bo Microsoft omogočil nadaljnjo podporo vsem podjetjem, ki zaradi raznih razlogov ne morejo še nadgraditi svojih sistemov, kot se je to zgodilo z Windows XP. Seveda bodo vsa ta podjetja v zamenjavo za popravke morale Microsoftu poslati masten ček.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime