Riot dela na pretepaški igri

Razvijalca Riot vsi poznamo predvsem kot um, ki je spočel huronsko popularno igro League of Legends. A studio je ogromen, služi velike denarce zato ni čudno, da imajo oči uprte tudi v druge projekte.

Enega od njih, popularno Auto-chess izvedenko Teamfight Tactics, že poznamo. Malce manj pa je znano, da je Riot leta 2016 kupil razvijalca Radiant Entertainment, ki je takrat delal na majhni pretepaški indie igri Rising Thunder. Ta projekt je bil ob nakupu razvijalca ukinjen in od takrat vse tiho je bilo.

Sumilo se je, da se Riot želi premakniti tudi na pretepaško e-šport sceno in to je bil navsezadnje tudi namen ob nakupu razvijalca Radiant. Informacij do sedaj ni bilo, se je pa to spremenilo včeraj, ko se je začel turnir Evolution Championship Series oz. krajše EVO.

Na oder je stopil soustanovitelj studia Radiant, Tom Cannon (kero kul ime) in potrdil je govorice, da njegova ekipa trenutno dela na pretepaški igri. Ta je zaenkrat v zelo zgodnji fazi razvoja, tako da projekt še nima niti uradnega imena, kaj šele datum izida.

Napoved je bila v bistvu samo objava, da je projekt v izdelavi, tako da lahko govorice potihnejo. Kdaj bo ta izšel vedo samo razvijalci, bo pa nova pretepaška igra, denarno podprta s strani Riota, veliko večji projekt, kot je bil sprva ukinjeni Rising Thunder.

Turnir EVO bo potekal do 4. aprila, spremljate pa ga lahko preko Twitcha.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime