Ameriški politiki za nedavno streljanje krivijo Call of Duty ter Fortnite

ZDA je pretekli vikend doživel ogromno tragedijo. V samo 24-ih urah sta se namreč zgodila dva velika strelska pokola. Prvi se je odvil v El Paso Texasu, medtem ko se je drugi pripetil v Dayton Ohiou. Vse skupaj je umrlo 29 ljudi, 53 pa jih je bilo huje poškodovanih.

Ni dolgo trajalo, da so politiki, kot ponavadi, za grozljivo dejanje obtožili dežurnega krivca: igre.

Prvi je pred kamere stopil guverner Texasa, Dan Patrick, ta pa je v televizijski oddaji Fox News povedal par krepkih na račun videoiger in zahteval zvezno intervencijo:

“Kako bomo na zvezni ravni ignorirali, kaj lahko naredimo v industriji videoiger? V tem manifestu, za katerega verjamemo, da prihaja izpod rok strelca, ta govori o svoji fantaziji super vojaka iz igre Call of Duty.”

Čeprav je Dan priznal, da obstajajo študije, ki dokazujejo, da igre ne povzročajo nasilja, je nato še dodal:

“Kaj se je spremenilo v tej državi? Vedno smo imeli orožja, vedno smo imeli zlo. In tako vidimo industrijo iger, ki uči mlade ljudi ubijati.”

Fox News je nato pred kamero poklical še enega politika, Kevina McCarthya, ki je za nedavno streljanje prav tako obtožil igre:

“Te igre dehumanizirajo posameznike in iz streljanja naredijo igro. Vedno sem bil mnenja, da bo to predstavljalo veliko težavo za bodoče generacije.”

Pred kamero je bil poklical tudi bivši FBI agent Maureen O’ Connell in tudi ta do iger ni bil prizanesljiv:

“Stavim, da je napadalec vsak dan igral Fortnite vsaj 6-8 ur. Ta je ena od iger, kjer ne delate ničesar drugega kot pa dehumanizirate ljudi, saj zaporedoma odstreljujete glave nasprotnikov.”

Na grde obtožbe politikov so se že odzvali nekateri oboževalci iger kot tudi popularni streamerji. DrLupo je na Twitterju izjavil, da igre niso vplivale ne na njega, ne na kogarkoli, da bi zaradi njih dobil željo po pobijanju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime