Raziskovalci na Japonskem razvili robotski rep, ki naj bi nam pomagal pri ravnotežju

Vsi ljudje smo včasih imeli repe, a nam je mati evolucija rekla, naj se tega znebimo. Vendar se znajo repi vrniti in nam celo pomagati do boljše okretnosti in ravnotežja.

Vsaj tako pravijo raziskovalci iz univerze Keio na Japonskem, ki so razvili prvi robotski rep, ta pa je zaenkrat v svoji prototipni fazi.

Poimenovali so ga The Arque in zasnovan je tako, da se lahko prilagaja višini in teži vsakega uporabnika, saj so mehanska vretenca odstranljiva.

Torej zakaj bi takšno zadevo lahko sploh uporabljali?

Raziskovalci pravijo, da bi se The Arque lahko prijel igričarski industriji, predvsem v VR svetu. Rep vsebuje napredno tehnologijo, ki lahko uporabnika namenoma vrže iz ravnotežja. To pomeni, da bi lahko VR igre lahko postale težje ali pa bolj realistične.

Rep po svoji dolžini vsebuje umetne mišice in uporablja zračni sistem pod pritiskom, ki razširja ali krči mehanska vretenca in tako ustvarja gibanje.

Zato se zaenkrat naprava zanaša na zunanji kompresor in je nanj povezana s cevjo. The Arque je tako zaenkrat precej štorast,še posebej za VR naprave, kjer nam že tako kabli bingljajo iz vsake strani. Raziskovalci pravijo, da zna napredek tehnologije kmalu pripeljati do tega, da bo napravo poganjala samo baterija.

A do takrat je še daleč in če želite videti kako zadeva izgleda v praksi, si le oglejte spodnji posnetek. Z eno besedo: smešno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime