Twitch izdal svoj program za snemanje, ki naj bi zamenjal OBS

Twitch je platforma na kateri se dnevno gnete ogromno ustvarjalcev in zanimivo je, da se ta velikan za prenašanje v živo naslanja na programsko opremo tretjih strank. Navsezadnje je ustvarjanje vsebine njihova glavna naloga in človek bi si mislil, da bi želeli ta postopek čim bolj poenostaviti.

Do sedaj se je Twitch zanašal na programe kot so denimo popularni OBS in ta zna biti za devičnega streamerja precej zastrašujoč program. Postopek za začetek oddajanja v živo ni spet tako težaven, a je daleč od enostavnosti, ki jo denimo ponuja YouTube.

To se bo sedaj spremenilo, saj je Twitch izdal prav svoj program za ustvarjanje vsebine, poimenoval pa ga je Twitch Studio.

Ta želi poenostaviti postopek ustvarjanja vsebine in prijazni vodič bo začetnike popeljal skozi začetne nastavitve kot je upravljanje mikrofona in kamere. Na voljo bo tudi nekaj grafičnih, prednastavljenih predlog, tako da bo lahko vsak uporabnik dal svojemu kanalu nekaj unikatnega izgleda.

Twitch Studio je zaenkrat v zaprtemu beta testiranju, več o njem si lahko preberete na uradnemu blog zapisku ali pa se prek sledeče povezave prijavite na beta testiranje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime