Avstralija bo prepovedala DayZ zaradi uporabe drog

Avstralci imajo svojo kvalifikacijski odbor imenovan Classification Board, ta pa med drugim skrbi za starostne oznake videoiger.

Na začetku tedna je ta odbor prepovedal fizično prodajo igre DayZ, medtem ko so jo lahko igralci še vedno pridobili preko digitalnih trgovin. Očitno bo temu tudi kmalu konec, saj se odbor trudi da bi DayZ pri njih popolnoma prepovedali.

Razlog spora so po njihovih besedah droge. Specifično se gre za marihuano, saj lahko tekom igranja igralec zeleno rastlino pridobi v obliki jointa. Če tega skadimo v igri dobimo bonuse, saj se našemu igranemu liku začne obnavljati zdravje.

Avstralska najvišja oznaka R18+ dovoli uporabo drog v igrah, vendar te ne smejo biti realistične ali preveč detajlne. Marihuana je v DayZ prikazana kot nekaj pozitivnega, zato je odbor ne more kvalificirati niti v R18+ in mora biti zaradi tega odstranjena.

Avstralci lahko zaenkrat DayZ še vedno preigravajo, a v bližnji prihodnosti bo špil odstranjen tako iz Steama kot tudi iz PlayStation in Xbox trgovin.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Avstralia is land full of convicts and they get angry becouse thc is exploited in a good way instead being hidden behind the world of lies that our medical society offers us

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime