V Gaming baru StageOne AOC monitorji zamenjali Zowie

O ljubljanskem gaming baru Stage one na Borštnikovem trgu smo že večkrat pisali, saj podpiramo vsak trud v smeri razvoja slovenske gaming scene. Pisali smo tudi o računalniški opremi, ki je na voljo igralcem. Medtem ko računalniki, katere poganjajo Ryzen 5 2600X procesorji, Sapphire Radeon RX 590 ter Crucial Ballistix rami ter SSDji služijo odlično in celo nad pričakovanji, je bilo že hitro slišati nekaj razočaranja zaradi monitorjev proizvajalca Zowie. Tako organizator kot igralci so opazili pomanjkljivosti v kvaliteti barv na Zowie XL2411P monitorjih.

Zowie je svoj čas veljal za prvo izbiro v ešport sceni, kajti to je bila mlada firma z zagnanimi inženirji, ki so razumeli kaj igralec potrebuje. Toda ko jih je kupil mnogo večji Benq je prišlo do sprememb. Benq očitno nima toliko posluha za gaming želje in znamka je začela stagnirati, kar opazimo v le majhnih spremembah njihove ponudbe. Konkurenca jih je v gaming segmentu dohitela, znižala cene in ustanovila oddelke za sodelovanje v ešportu, Zowie pa ostaja na istem, znižuje vlaganja ter posledično njihov marketing oddelek živi na stari slavi in praznih obljubah. Vsaj na našem trgu, kot kaže pa tudi drugje. Če pogledamo namreč seznam ešport dogodkov, kjer je bil zaslon uporabljen, se zadnja letnica konča s številko 17.

Toda za ešport in gaming v Sloveniji še ostaja posluh s strani proizvajalcev in Stage One je odprta ušesa našel pri podjetju AOC in njihovemu zastopniku za Slovenijo. Tako lahko že nekaj mesecev igralci v baru uživajo na nadgrajenih monitorjih AOC C24G1 (klikni za več info). Gre za absolutnega zmagovalca v svojem cenovnem razredu. Ukrivljeni 24″ zaslon ponuja, sedaj že za gaming standardno, 144 Hz frekvenco osveževanja, ki jo uporablja tudi Zowie ter 1 ms odzivni čas. Glavna razlika pa je VA matrika v primerjavi s TN, ki ponuja boljši kontrast in barve. Poleg tega ponuja AMD FreeSync tehnologijo za preprečevanje trganja slike, ki jo pogrešamo na starem Zowieju, ker je idealno za navezo z AMD Radeon grafično kartico.

AOC C24G1 ima še eno prednost, izjemno ceno, saj ga v vseh boljših trgovinah (klikni me) najdete že za manj kot 200 €, kar je absolutna zmaga. Če vam je 24″ premalo sta na voljo tudi 27″ C27G1 in 32″ C32G1. Ali če želite še hitrejši 240 Hz, 24,5″ AGON AG251Fz za 355 €.

Slovenija je in bo ostal majhen trg v svetu in posledično nas v marketinških načrtih proizvajalci radi kar preskočijo in zato radi izpostavljamo podjetja, ki kljub majhnosti vidijo potencial in vložijo nekaj truda tudi v naš trg.

Tako smo še posebno veseli, da na ta seznam lahko dodamo tudi znamko AOC, ki se tako pridružuje že omenjenim AMDju, Sapphire, Crucialu, Razerju, Logitechu… Vsak nakup njihovih izdelkov pomeni več denarja za marketing in s tem boljše dogodke in tudi nagrade. Seveda ob pogoju, da nakup opravite v Sloveniji, kajti z nakupom v tujini tudi vaš marketing denar ostane tam.

Ponovno vas tudi vabimo na obisk gaming bara Stage one na Borštnikovem trgu 2 v Ljubljani, kjer odigrate kako igro ali pa si samo privoščite kavo ali osvežilno pijačo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime