Demon’s Souls lahko zdaj na PC-ju igrate v 4K ločljivosti pri 60 sličicah na sekundo

Demon’s Souls velja za dedka bolje znanih Dark Souls iger. Gre za naslov, ki je razvijalca FromSoftware katapultiral med zvezdnike igričarske industrije, žal pa je zadeva zaradi licenc ostala večno prikovana na Sonyjevo konzolo PlayStation 3.

PC igralci tako niso nikoli izkusili igre, ki jo nekateri še danes smatrajo kot nekaj najboljšega, kar je prišlo izpod rok FromSoftwara. K sreči pa imamo tu pridno skupnost, ki skrbi za razvoj emulatorjev.

Ta že dolgo dela na projektu RPCS3, ki omogoči preigravanje PlayStation 3 iger kar na vašemu računalniku. Čeprav je šel razvoj najprej po polžje, je sedaj zadeva urno začela dobivati na hitrosti.

Demon’s Souls je bil v RPCS3 emulatorju že igralen, a sedaj je razvijalcem uspel nov preskok. Eden od članov ekipe Whatcookie je namreč razvil popravek, ta pa omogoči preigravanje Demon’s Soulsa v 4K ločljivosti, pri 60 sličicah na sekundo. Tega ni bila zmožna niti izvirna različica, ki je na šibki strojni opremi PS3 komaj dosegala 30 fps.

Omogočeno je preigravanje tudi pri 120 sličicah na sekundo, a ob tej hitrosti se začnejo v igri kazati razne težave, ki praktično onemogočijo igranje.

Kako zadeva izgleda v praksi, si lahko ogledate v spodnjemu posnetku. Demon’s Souls je v takšni ločljivosti in pri takšni hitrosti naravnost čudovit in če ga še niste preizkusili, je morda sedaj čas.

Emulator si lahko prenesete iz sledeče povezave, popravek pa tule. Za igranje boste potrebovali precej močno strojno opremo, kopijo igre pa si boste morali priskrbeti sami.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Call of Duty Modern Warfare je sedaj na PC-ju težak več kot 200 GB

Od vseh večjih strojnih komponent so diski morda res najbolj poceni in to so nekateri razvijalci začeli že kar grdo izkoriščati. Stiskanje...

Crysis Remastered zaradi slabega odziva igralcev zamaknil izid

Predelava Crysisa za sodobne sisteme bi morala biti za razvijalca Crytek mačji kašelj. Studio je znan po svojih grafično nadmočnih igrah, do...

Microsoft naj bi svojo večjo predstavitev Xbox Series X iger prikazal 23. julija

Microsoft si s svojo prvo predstavitvijo iger za njihovo naslednjo konzolo Xbox Series X ni naredil dobre usluge. Ljudje so pričakovali precej...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!