Demon’s Souls lahko zdaj na PC-ju igrate v 4K ločljivosti pri 60 sličicah na sekundo

Demon’s Souls velja za dedka bolje znanih Dark Souls iger. Gre za naslov, ki je razvijalca FromSoftware katapultiral med zvezdnike igričarske industrije, žal pa je zadeva zaradi licenc ostala večno prikovana na Sonyjevo konzolo PlayStation 3.

PC igralci tako niso nikoli izkusili igre, ki jo nekateri še danes smatrajo kot nekaj najboljšega, kar je prišlo izpod rok FromSoftwara. K sreči pa imamo tu pridno skupnost, ki skrbi za razvoj emulatorjev.

Ta že dolgo dela na projektu RPCS3, ki omogoči preigravanje PlayStation 3 iger kar na vašemu računalniku. Čeprav je šel razvoj najprej po polžje, je sedaj zadeva urno začela dobivati na hitrosti.

Demon’s Souls je bil v RPCS3 emulatorju že igralen, a sedaj je razvijalcem uspel nov preskok. Eden od članov ekipe Whatcookie je namreč razvil popravek, ta pa omogoči preigravanje Demon’s Soulsa v 4K ločljivosti, pri 60 sličicah na sekundo. Tega ni bila zmožna niti izvirna različica, ki je na šibki strojni opremi PS3 komaj dosegala 30 fps.

Omogočeno je preigravanje tudi pri 120 sličicah na sekundo, a ob tej hitrosti se začnejo v igri kazati razne težave, ki praktično onemogočijo igranje.

Kako zadeva izgleda v praksi, si lahko ogledate v spodnjemu posnetku. Demon’s Souls je v takšni ločljivosti in pri takšni hitrosti naravnost čudovit in če ga še niste preizkusili, je morda sedaj čas.

Emulator si lahko prenesete iz sledeče povezave, popravek pa tule. Za igranje boste potrebovali precej močno strojno opremo, kopijo igre pa si boste morali priskrbeti sami.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime