Snapchat razvil svoja očala, ki lahko snemajo 3D video

Če je v vsakdanjemu vaša roka vsak dan ovita okoli telefona, ki neprestano v svoj objektiv zajema razne fotografije in jih potem nalaga na popularno aplikacijo Snapchat, potem vam znajo tale sledeča očala priti hudo prav.

Snapchat je namreč razvil očala Spectacles 3, ta pa preko sprednjih dveh HD kamer omogočajo snemanje 3D posnetkov, ki jih potem lahko uporabnik naloži na platformo. Hkrati lahko tem posnetkom uporabnik doda razne efekte, ki so podobni navadnim Snapchat učinkom, le da so ti v 3D.

Ustvarjate lahko tudi 3D fotografije in preko njih ustvarite GIF-e, ki simulirajo globino.

Očala kot taka vam pred oči ne bodo nobenih AR učinkov kot denimo na Google Glass, ampak boste čez njih gledali kot skozi vsaka standardna sončna očala, označena z ANSI Z80.3 specifikacijo, kar pomeni, da so vaše oči zaščitene pred sončnimi žarki.

Snapchat Spectacles 3 so izdelana kot modni dodatek za ljudi, ki želijo imeti tehnologijo na obrazu, a pri temu ne preveč izstopati. Pri snemanju bo ena od kamer utripala z belo svetlobo, to pa bo opozorilo ljudi okoli vas, da trenutno snemate.

Slike bodo napravljene v ločljivosti 1642 x 1642, snemanje pa bo teklo pri 60 sličicah na sekundo pri resoluciji 1216 x 1216. Uporabnik bo lahko slike naložil neposredno na Snapcat ali pa jih shranil v pomnilnik kapacitete 4 GB. To je dovolj za 100 posnetkov ali pa 1200 slik.

Baterija naj bi zdržala preko 70 snemanj, preden je očala spet potrebno priklopiti na napajanje.

Gre za omejeno izdajo, ki pa ne bo dostopna povsod. V Združenem kraljestvu lahko svoja naročite za 330 funtov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime