THQ Nordic nadaljuje s prevzemi, tokrat pod svoje okrilje zajel razvijalca Gunfire Games (Darksiders III) in Milestone (MotoGP, MXGP)

THQ Nordic je ob objavi finančnega poročila za prvo četrtletje, naznanil priključitev dveh razvijalskih hiš in sicer Gunfire Games (znane po Darksiders III, Chronos) in Milestone (MotoGP, MXGP, Ride).

Nakupna cena Gunfire Games ni bila izdana, pojasnili so zgolj, da povrnitev investicije pričakujejo v treh do štirih letih. Po besedah lahko igralci pričakujejo zanimivo prihodnost, začenši z Rement: From the Ashes, ki izide 20.8.

Medtem je nekaj več znanega glede prevzema Milestone studia. Gre za italijanske razvijalce, znane predvsem po dirkaških naslovih. Zanje so odšteli €55.8 milijonov, ob uspešni prodaji pa lahko vrednost naraste še za dodatnih €37.6 milijonov. Kot vsako leto lahko ponovno pričakujemo nova MotoGP in MXGP naslova.

CEO THQ Nordic je spregovoril tudi o prihajajočih naslovih razvijalca Deep Silver. V razvoju naj bi bila nova Saints Row igra, razvoj Dead Island 2 pa bodo po ponovni menjavi razvijalca reševali Deep Silver Dambuster (avtorji Homefront: Revolution).

THQ Nordic je v zadnjih dveh letih ubral tvegano pot in nadaljujejo s prevzemi. Že lani so namreč za Piranha Bytes (ELEX, Risen, Gotic) in Warhorse Studios (Kingdom Come: Deliverence) odšteli nekaj več kot €220 milijonov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime