Samsung naj bi pripravljal grafenske baterije, ki se lahko v celoti napolnijo v pol ure

Utesnjene litij-ionske baterije ostajajo osrednja slabost modernih pametnih mobilnikov. Privedle so do nastanka celotnega podpornega trga, kjer lahko uporabniki kupijo mobilne polnilne postaje, ki omogočajo polnjenje naprav tudi na poti. Vse bolj priljubljeno postaja brezžično polnjenje, ki ga podpira že večina pametnih telefonov višjega cenovnega razreda, vse to pa zgolj kaže na to, da čez-nočno polnjenje veliko uporabnikom ne zadošča do večera.

Samsung naj bi v rokavu skrival aduta, ki bi odpravil nekatere pomanjkljivosti litij-ionskih baterij in sliši na ime grafenske baterije. Le te v svojem razvojnem oddelku razvijajo že vrsto let.

Tehnologija je že vrsto let v sunkovitem razvoju. Naprimer prenosni računalniki in pametni telefoni so doživeli kar nekaj dodelav in vsebujejo vedno več dodatkov. Po drugi strani pa baterijska tehnologija bolj kot ne stagnira, kar je pripeljalo do uveljavitve zgoraj napisanih dodatkov.

Po navedbah Evana Blassa – @evleaks, naj bi litij-ionske baterije v bližnji prihodnosti. nasledile grafenske.

“Samsungov cilj je , da v 2020 ali 2021 na trg spravi prvi izdelek z grafensko baterijo, ki se bo napolnil najpočasneje v 30 minutah.”, pravi Evan.

Ob hitrem polnjenju naj bi njihova največja prednost bila višja kapaciteta (na enako površino) in nižja teža. Atributa, ki se jih ne bi branil noben uporabnik prenosnih naprav. Žal bo noviteta s seboj prinesla, vsaj v začetku, zvišanje cene naprav, ki jo bodo vsebovale.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime