Novembra nas čaka SGC – edina slovenska igričarska konferenca

SGC oz. daljše Slovenian Games Conference je največja takšna konferenca v Sloveniji, ki vsako leto pridno pridobiva na novi publiki in svoji popularnosti.

Dogodka ne smemo mešati s sejmi tipa Gamescom, saj je veliko večji poudarek na razvijanju iger in vseh aktivnostih, ki pripeljejo do uspešnega igralnega produkta, ki potem še dolge mesece navdušujejo igričarsko skupnost.

Na vsakemu SGC srečanju se tako pod eno streho združijo navdušenci nad videoigrami kot tudi razvijalci iz različnih sektorjev igričarske branže: programerji, dizajnerji, ljudje iz marketinga ter osebe, ki skrbijo za odnose z javnostmi.

Pripravljena bodo tudi predavanja od vodilnih ljudi iz industrije. Do sedaj oznanjeni govorci so sledeči:

– Alen Ladavac, soustanovitelj razvijalca Croteam (Serious Sam, The Talos Principle)
– Patrice Désilets, soustanovitelj razvijalca Panache Digital Games (Prince of Persia: The Sands of Time, Assassin’s Creed series, Ancestors: The Humankind Odyssey)
– Dino Patti, soustanovitelj razvijalca Playdead (Limbo, INSIDE), Jumpship, Coherence
– Marko Grgurovič, ustanovitelj studia Triternion (Mordhau)
– Martin Bezjak, glasbeni producent pri Epix Productions (Elroy and the Aliens)
– Milivoj Ćeran, samostojni ilustrator (World of Warcraft, Hearthstone)
– Paloma Alperi Fernandez, samostojni ustvarjalec karakterjev (Total War, Hitman)
– Nik Anikis Skušek, neorenesančni slikar

Lani je imel SGC kar 400 obiskovalcev, to številko pa letos želijo samo še bolj razširiti. Vabljeni so vsi, ki jih zanima industrija videoiger in marsikateri izdelek bo moč tudi praktično preizkusiti, zraven pa boste lahko še poklepetali z razvijalci.

Early Bird vstopnice so že razprodane, na voljo pa so tudi standardne vstopnice (50 €) ter študentske, ki vas bodo oštele za 25 €. Za nakup se lahko odpravite na sledečo povezavo.

SGC se bo letos odvil 30. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Več informacij na njihovi uradni strani, pogledate pa lahko tudi njihovo uradno Facebook stran, kjer lahko sledite aktualnim oznanitvam.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!