GreedFall je nova tretjeosebna RPG igra, ki kaže potencial

Tretjeosebne RPG igre so doživele precejšen zaton. Zadnji takšni naslovi niso ravno bili toplo sprejeti in če dobro pomislimo, so bili tudi precej redki. Mass Effect: Andromeda je grdo propadel, Elex je bil precej dober a spet nič revolucionarnega, ostalih pa praktično ni.

Medtem ko potrpežljivo čakamo na Dragon Age 4, nas zna pozabavati malo znani razvijalec Spiders. Ta že nekaj časa dela na tretjeosebnih RPG-jih, vendar ti naslovi nikoli niso bili ravno hudo kvalitetni in pridobili široke igričarske baze. Naslova Mars: War Logs ter The Techonmancer nista zanič, nista pa spet nekaj, kar bi hudo priporočal.

Vendar studio pridno dela nove igre in nova nosi naslov GreedFall. Igrali bomo diplomata, ki prispe na otok Teer Fradee in pred njim je težka naloga. Otok namreč poseljujejo različne frakcije in naša naloga je, da med njimi navigiramo in zraven ne skupimo meča med rebra.

Čaka nas tudi bogato število kompanjonov, vsak od njih pa bo imel svojo osebnost. Z njimi bomo morali delati previdno, saj bo vsak od njih držal zavezništvo določeni frakciji, naša odločitve pa bodo pri njih imele posledice, kar se bo preneslo tudi na razplet določenih nalog.

Z našimi spremljevalci bomo imeli lahko tudi romance, kar je dobrodošla novost in špil še bolj približa Dragon Age seriji.

Če bodo le kompanjoni spisani dobro in ne bo bojevanje kompleten kupček dreka, zna privesti razvijalca Spiders med tiste, ki bodo pod malho končno imeli en res kvaliteten naslov.

GreedFall izide 10. septembra na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime