V Manchestru so odprli sprehajalne steze, specifično namenjene pešcem, ki med hojo uporabljajo telefone

Tipkanje po telefonu med hojo je ena stvar, za katero je kriv vsak med nami. Seveda se temu včasih ne moremo izogniti, problem pa nastane če to počnemo redno, saj lahko tako sebe spravimo v potencialno nevarne situacije.

Izvedena je bila raziskava, v kateri je sodelovalo 1500 oseb. 75% izmed njih je priznalo, da med hojo uporabljajo mobilno napravo. 70% med hojo piše tekstovna sporočila, 19% pa med sprehodom uporabljajo video klic. Kar 38% sodelujočih je skesano priznalo, da so se pri svojem početju zaleteli v drugo osebo.

Spletna trgovina AO.com je zato v Manchestru naredila zanimivo potezo. Odprli so namreč dve posebni sprehajalni stezi, ki so specifično namenjene pešcem, ki med hojo uporabljajo mobilno napravo.

Sprehajalni stezi sta bili dolgi 75 metrov in sta potekali v obe smeri. Govorimo v pretekliku, saj so bile sprehajalne steze odprte samo 24 ur, a so svoj namen dosegle, saj je poteza želela opozoriti ljudi na resnost njihovega početja.

Škoda da je bila zadeva odstranjena, saj glede na spodnji video izgleda presneto priročna in bi se znala prijeti tudi v drugih mestih kot je denimo Ljubljana. Zagotovo ste tudi že vi naleteli na takšnega sprehajajočega “zombija” in takšna raziskava bi bila pravšnja tudi za Slovenijo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!