V Manchestru so odprli sprehajalne steze, specifično namenjene pešcem, ki med hojo uporabljajo telefone

Tipkanje po telefonu med hojo je ena stvar, za katero je kriv vsak med nami. Seveda se temu včasih ne moremo izogniti, problem pa nastane če to počnemo redno, saj lahko tako sebe spravimo v potencialno nevarne situacije.

Izvedena je bila raziskava, v kateri je sodelovalo 1500 oseb. 75% izmed njih je priznalo, da med hojo uporabljajo mobilno napravo. 70% med hojo piše tekstovna sporočila, 19% pa med sprehodom uporabljajo video klic. Kar 38% sodelujočih je skesano priznalo, da so se pri svojem početju zaleteli v drugo osebo.

Spletna trgovina AO.com je zato v Manchestru naredila zanimivo potezo. Odprli so namreč dve posebni sprehajalni stezi, ki so specifično namenjene pešcem, ki med hojo uporabljajo mobilno napravo.

Sprehajalni stezi sta bili dolgi 75 metrov in sta potekali v obe smeri. Govorimo v pretekliku, saj so bile sprehajalne steze odprte samo 24 ur, a so svoj namen dosegle, saj je poteza želela opozoriti ljudi na resnost njihovega početja.

Škoda da je bila zadeva odstranjena, saj glede na spodnji video izgleda presneto priročna in bi se znala prijeti tudi v drugih mestih kot je denimo Ljubljana. Zagotovo ste tudi že vi naleteli na takšnega sprehajajočega “zombija” in takšna raziskava bi bila pravšnja tudi za Slovenijo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!