Modderji delajo na neuradni predelavi igre Red Dead Redemption za PC

Kavbojščina Red Dead Redemption je ena redkih iger, ki nikoli ni izšla za osebne računalnike. Ta kritiško odlično sprejet naslov razvijalca Rockstar je izšel samo za Xbox 360 in PlayStation 3, medtem ko so PC igralci ostali praznih rok.

Razlog za to naj bi bil, glede na govorice, da je RDR bil obupno sprogramirana igra, ki je komajda tekla na konzolah in bi bila predelava prava nočna mora. Žal pa tudi naslednik, Red Dead Redemption 2, še vedno ni ugledal namiznih mlinčkov.

Na srečo imamo tu pridno moddersko skupnost in trenutno sta v razvoju kar dva emulatorja: RPCS3 za PlayStation 3 ter Xenia za Xbox 360. Oba emulatorja omogočata igranje konzolnih naslovov na PC-ju in ravno ta dva emulatorja bosta igrala ključno vlogo pri novemu projektu, imenovanemu Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project.

Nova razvojna ekipa bo izkoristila napredek obeh emulatorjev in spočela prav posebej optimizirano različico za igro Red Dead Redemption, ki bo na PC-ju ponudila čudovito grafiko in tekoče sličice na sekundo.

Projekt je še v zgodnji fazi razvoja, a na voljo so že prve slike, ki izgledajo naravnost čudovito. Očitno bomo PC-jaši končno dobili svojo dozo Divjega zahoda, vprašanje je samo kdaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime