Dela se Metro 2033 film

Navdušenci nad serijo Metro, ki je svojo apokaliptično pot najprej začela v knjigah in se nato preselila v igričarske vode, ste v preteklosti zagotovo že slišali, da bo franšiza zašla tudi v filmske vode.

Najprej je svoje prste v serijo želel namočiti Hollywood, saj je studio MGM že kupil pravice in začel pisati scenarij. Žal pa so želeli Metro dogajanje preseliti iz Moskve v Washington, kar ni bilo všeč izvirnemu avtorju Dmitry Glukhovskyu. Ta amerikanizirane verzije ni želel zato je bil celoten projekt leta 2012 preklican.

Vendar film bo vendarle doživel svojo rojstvo, a tokrat v ruski produkciji. Medijska hiša Gazprom Media velja za največjo v Rusiji in ravno oni so Metro 2033 vzeli po svoje okrilje.

Metro 2033 ne bo sledil igričarski predlogi ampak knjižni. Vseeno lahko verjetno pričakujemo nekaj karakterjev iz igre, saj je Dmitry pomagal razvijalcu 4A Games in celo spisal scenarij za drugi del, Last Light.

Dmitry je povedal, da je iskal pravilne ljudi za izvedbo filmskega izdelka že več kot 10 let in sedaj je končno našel avtorje, ki jim povsem zaupa.

Film bo seveda v ruščini, produkcija pa naj bi se začela naslednje leto, končni izid pa naj bi se zgodil nekje v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime