World of Warcraft Classic strežniki gorijo – na sporedu so tudi več kot 3-urne čakalne vrste

World of Warcraft igralci preko celotne zemeljske oble imajo za sabo neprespano noč. Ponoči je namreč izšel World of Warcraft Classic, ki legendarno WoW izkušnjo popelje nazaj v leto 2004, ko se je zgodil originalni izid.

Pričakovanja igralcev so bila velika in takoj ko so se odprli strežniki, je na njih vdrla cela horda pustolovščin željnih igralcev. Blizzard je že prej napovedoval, da so nekateri strežniki bili že pred izidom zasedeni preko vseh kapacitet. Igralci so lahko namreč že pred dejanskim izidom ustvarili svoje karakterje ter si rezervirali imena, to pa je storilo več kot 2 milijona igralcev.

What it looked like in the first few minutes! from r/classicwow

Kot pričakovano, so bili vsi strežniki ob izidu takoj zapolnjeni in pojavile so se dolge čakalne vrste. Skoraj vsi PvP strežniki so držali vrste, v katerih so morali nekateri nesrečniki čakati več kot 3 ure. Tisti, z nestabilno povezavo so še bolj nastradali, saj vas je ob izgubi interneta igra zopet postavila na rep čakalne vrste.

O velikemu navalu poročajo tudi Twitch številke. Na vrhuncu gledanosti je World of Warcraft držal preko 1.1 milijona gledalcev in stavim, da jih je večina prišla iz čakalnih vrst. Najbolj popularen WoW streamer Asmongold ima trenutno 98k gledalcev, medtem ko za celotni WoW številka stori čez 500k gledalcev.

Najprej čakaš v vrsti za igro, nato pa še v vrsti za naloge.

Lepo pa je videti, da se ob veliki količini igralcev skupnost obnaša spoštljivo in potrpežljivo. Nastal je namreč problem, ko za komplentiranje nekaterih nalog moramo ubiti določenega pošastka, a uboj šteje samo za tistega igralca, ki je po njemu zamahnil prvi. Da ne bi nastal popoln kaos, so se pri nekaterih organizirale vrste in igralci potrpežljivo čakajo na svoj nastop.

World of Warcraft Classic je tako ogromen uspeh in Blizzard zaradi navala že odpira dodatne strežnike. V proslavitev izida je razvijalec izdal tudi nov video, kateri praznuje 15 let obstoja igre. Nismo prepričani, ampak mislimo, da lahko notri vidite tudi Hodorja iz serije Igre prestolov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime