Jeremy Soule, priznani skladatelj iger The Elder Scrolls in Guild Wars, obtožen posilstva

Morda najbolj znan skladatelj videoiger, Jeremy Soule, je bil včeraj obtožen posilstva. Obtožila ga je Nathalie Lawhead, ki že nekaj časa dela v industriji videoiger, za svoja naslova Tetrageddon in Everthing is Going to be OK pa je prejela že nekaj nagrad.

Punca je spisala obsežen blog prispevek z naslovom “calling out my rapist”, kjer že takoj v uvodu napiše ime svoje posiljevalca: Jeremy Soule. Ta je že veteran igričarske industrije, saj je spočel glasbeno podlago za vrsto odličnih naslovov, med njimi lahko najdemo igre kot so Morrowind, Neverwinter Nights, Knights of the Old Republic, Prey, Skyrim in Guild Wars 2.

Nathalie je deset let nazaj bila povabljena v Vancouver, kjer naj bi prav prišle njene izkušnje pri izdelovanju novega ARG (Alternate Reality Game) naslova. Tam se je nahajal tudi znani skladatelj Jeremy Soul, ki naj bi izkoristil svoje prijateljstvo z direktorjem podjetja in ji zagrozil, da bo v primeru upiranja izgubila službo. To je obupno takrat potrebovala, Jeremy pa naj bi to vedel in to na koncu tudi izkoristil.

Soul naj bi ji tudi povedal, da za svoje kreiranje skladb potrebuje seks in razmerje, čeprav mu je Nathalie večkrat povedala, da želi samo prijateljstvo.

Kljub vsemu temu je Nathalie še naprej delala na igri, ki je na koncu vendarle le izšla, a kljub temu, da je Nathalie delala na projektu več kot dve leti, ni prejela nobene zahvale. V svojemu blog prispevku je prikazala tudi nekaj e-mail sporočil, kjer ji direktor sploh ni želel izplačati denarja za delo, saj po njegovemu mnenju ni investirala dovolj truda.

Po desetih letih tišine je Nathalie vendarle spregovorila o svojemu posiljevalcu, saj ne želi, da bi Jeremy svojo moč spet izkoristil nad nedolžno žrtvijo. Soul zaenkrat glede obtožb ni podal še nobenega komentarja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Vau! Punca je rabila samo 10 let, da je o tem spregovorila. Potem si pa še drzne reči, da zato, da ja ne bi tip izkoristil še kako drugo nedolžno žrtev. 10 LET!!! SVINJARIJA!!! Zavohala je denar in to je to. Lov na čarovnice se nadaljuje, če lahko uporabim komentar, ki ga je izrekal Liam Neeson v neki pogovorni oddaji.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime