Metal Gear Solid 4 lahko igrate na PC-ju v 4K ločljivosti

Žal pa ne preko uradne predelave, saj založnik Konami raje dela vse drugo kot pa dostavlja kvalitetne igre. K sreči je tu kopica programerjev, ki v prostemu času delajo na emulatorju RPCS3 in ta poskuša omogočiti igranje vseh PlayStation 3 iger direktno na PC-ju.

RPCS3 je začel pridobivati na optimiziranosti in sedaj lahko končno poganja tudi bolj zahtevne igre kot je denimo Metal Gear Solid 4. Ta špil nikoli ni izšel na računalnikih in pravo veselje ga je videti, da je igran tako, kot bi moral biti že na začetku.

Kanal BSoD Gaming je tako včeraj prikazal igranje Metal Gear Solida na 4K ločljivosti, z odklenjenimi sličicami na sekundo. Žal emulator še ni popolnoma optimiziran, a igro je lahko poganjal pri skorajda stabilnih 30 sličicah na sekundo, medtem ko so vmesne sekvence tekle pri 60 fps. Prav tako igra ne vsebuje skorajda nobenih grafičnih napak ali pa hroščev in izgleda naravnost čudovito.

Zavedajte se, da za takšno poganjanje potrebujete močan računalnik. BSoD je za igranje uporabil procesor i7 8700k pri 5.0Ghz, 16 GB pomnilnika ter grafično kartico NVIDIA GTX 1080Ti.

Če imate dovolj močan mlinček, si lahko emulator prenesete iz sledeče povezave, običajni igralci pa raje počakajte še par mesecev, saj glede na stopnjo napredka lahko kmalu pričakujemo optimiziranost, kjer bomo lahko Metal Gear Solid 4 poganjali tudi na šibkejših konfiguracijah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime