Doom (2016) dobil “predelavo” v DOS

Doom iz leta 2016 je zame osebno ena najboljših streljačin, ki smo jo dobili v zadnjih letih. Strelska akcija je na vrhuncu in špil kljub svoji nadgrajeni grafični preobleki v svoji srži še vedno spominja na legendarna prva dva dela, ki smo ju dobili sredi devetdesetih.

Ampak kako bi ta Doom, izgledal, če bi ga predelali v ostarelo grafično podobo njega dni? Ravno tega se je lotila modifikacija Doom 4 Vanilla, ki je igro iz leta 2016 preselila v pogon Dooma 2 iz leta 1993.

Modifikacija je precej impresivna in razvijalec “Noiser” je v temu “demaku” v novemu pogonu naselil nova orožja, pošasti in grafične učinke, ki pogon pripeljejo do skrajnosti. Poustvarili so tudi glasbeno spremljavo in jo pretvorili v MIDI zapis, za čimbolj avtentično izkušnjo.

Modifikacijo Doom 4 Vanilla si lahko prenesete iz sledeče strani, za igranje pa boste potrebovali nameščeno kopijo igre Doom 2. Zadeva je tako impresivna, da lahko poganjate tudi v emulatorju za DOS, kot je denimo DOSBox, razvijalec pa je še dodal, da je v izdelavi verzija za čisto pravi MS-DOS.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime