Firefox sedaj samodejno blokira nadležne in zlonamerne kripto rudarje

Popularni brskalnik Firefox je v verziji 69.0 dobil eno hudo dobrodošlo posodobitev, ki bo onemogočila napadalnim programom, da iz vašega PC-ja vlečejo neprislužena sredstva.

Specifično je nova posodobitev samodejno vključila njihov sistem “Enhanced Tracking Protection”, ki onemogoči napadalne skripte, znane pod imenom “Cryptocurrency Miners”. To so zlonamerni programi, ki okužijo naključni PC. Tega potem zasužnjijo za kopanje kripto valute in s tem porabljajo uporabnikov procesor, žrtev pa se včasih sploh ne zaveda, da je okužen. No, razen če se začnejo ventilatorji sumljivo hitro vrteti, tudi ko je računalnik v mirovanju.

Ta zaščita je bila vgrajena že v prejšnjih različicah Firefoxa, vendar jo je moral uporabnik vključiti sam. Razvijalcu ta opcija ni bila všeč, saj naj bi “Enhanced Tracking Protection” uporabljalo samo 20% njihovih uporabnikov, sedaj pa pričakujejo, da bo ta odstotek zlezel na številko 100%.

Zaščita prav tako blokira nekatere “Tracking” piškotke, vgradili pa so tudi možnost blokiranja samodejno predvajanih videov, vendar mora slednjo opcijo uporabnik vključiti sam.

Najnovejšo posodobitev Firefoxa si lahko pridobite tako, da v brskalniku odjadrate pod zavihek “Pomoč” in nato kliknete “O Firefoxu”, seveda pa si lahko tudi samo preprosto prenesete datoteko iz uradne strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime