Predelavo originalne Civilization lahko sedaj igrate kar v Microsoft Excel-u

Med premnogimi leti pred zaslonom sem slišal že vsega boga zgodb. Od izdelave računalnik v Minecraft-u pa do Doom-a, ki so ga predelali že za nešteto količino raznovrstnih platform. A kljub temu mi vsake toliko časa kakšna res odštekana novica uspe vzbuditi radovednost in nejevero. To je uspelo tudi najnovejši vesti, da si je nekdo zamislil predelavo originalnega Sid Meier’s Civilization. To sicer samo po sebi ni nič posebnega, bolj zanimivo je dejstvo, da je celotna igra predelana v programu Excel podjetja Microsoft, katerega večina uporabnikov uporablja za izdelavo in vodenje razpredelnic.

To nas privede do [Cell]ivization, zaenkrat dokaj osnovne različice stare igre Sid Meier’s Civilization. Avtor igre je neodvisen razvijalec pod vzdevkom s0lly, kateri nam je dal naslednjo izjavo:

“[Cell]ivilization je moja prva igra v programu Excel in njena prva iteracija (v1.0) je bila ustvarjena v zgolj enem tednu za OLC CODEJAM 2019. Tema letošnjega gamejam-a je bila destrukcija, ki še kako velja za v1.0 moje igre, glede na to, da je edini možen način zmage popolno uničenje nasprotnika.”

Trenutno je igra sicer na voljo v precej osnovni različici, kar se tiče funkcij, a sčasoma jo namerava razvijalec dodelati in postopoma vključevati nove funkcije, seveda pa zgolj, če bo trenutna različica doživela dober odziv.

Trenutno [Cell]ivilization vsebuje:

  • Možnost igranja dveh igralcev (moder in zelen) na enem sistemu.
  • Premikanje enot preko tipk WASD
  • Premikanje kamere neodvisno od enot
  • Gradnja različnih vrst enot v mestih
  • Več vrst enot, vsaka s svojevrstnimi karakteristikami in določenimi posebnimi sposobnostmi
  • Premikanje enot, ki je odvisno od okolja, na katerem se nahajajo
  • Gradnja mest
  • En zemljevid z možnostjo nastavljanja velikosti igralne površine
  • Postopno razkrivanje zamegljenega zemljevida

Različico 1.0 igre skupno z nastavitvami lahko najdete na spletni strani itch.io . Po pravici povedano me prav zanima, koliko ljudi jo bo snelo in se preizkusilo v osvajanju sveta med “garanjem” v pisarni, brez da bi pri šefu povzročili kanec dvoma v njihovo delovno vnemo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime